Hoorspel

 houseofrespect hoorspel groen

c houseofrespect hoorspel b

 

Een hoorspel of een luisterspel is een vorm van een verhaal,

waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van geluid.

De meeste hoorspelen worden dan ook voor het medium radio gemaakt.

Vandaar dat het hoorspel ook wel radiotoneel genoemd wordt.

 

 

houseofrespect afgedraaid

 

Bij een afrit van de ring rond Brussel neemt het hoofdpersonage een verkeerde richting. Hij slaat naar links af in plaats van naar rechts, en rijdt naar de luchthaven van Brussel. Tijdens de rit beleeft hij, in verscheidene flashbacks, opnieuw herinneringen aan het verleden: een vroegere vakantie, moeilijkheden op zijn werk, allerhande kibbelpartijen met zijn vrouw. Wanneer hij dan bij de luchthaven zijn wagen verkeerd parkeert en van een politieagent hiervoor een bekeuring krijgt, komt hij tot de realiteit terug.

 

 

houseofrespect allevogelsvliegen

 

Als Marc langs de kerk loopt bekijkt hij de opgravingen en raakt in gesprek met de arbeiders. Hij krijgt van de werklui een schedel mee die ze eerder hadden opgegraven. Als hij thuiskomt kan zijn vriend het cadeau niet waarderen.

 

houseofrespect andere tijden

 

Paul en Leo werken bij hetzelfde bedrijf en zijn privé goede vrienden. Leo heeft de laatste tijd nogal wat tegenslagen, z'n vrouw heeft hem verlaten en op het werk lijkt hij het overzicht kwijt. De werkgever verzoekt Paul een rapportage te schrijven over de afdeling van Leo. Hierdoor komt de relatie tussen Paul en Leo onderdruk te staan.

 

 houseofrespect de cock

 

Op zeker dag krijgt De Cock een brief, waarin een notabel aankondigt dat hij een moord zal gaan plegen. Hij wil met De Cock en Vledder praten over de wijze waarop hij de perfecte moord kan plegen. De man komt inderdaad voor een gesprek, maar dat loopt op niets uit. Even later wordt er echter in een hotelletje in Amsterdam een lijk gevonden, dat er bij ligt als een harlekijn. Of de briefschrijver ook werkelijk de dader is, blijft vooralsnog een raadsel.

 

 

 houseofrespect drie meisjes

 

Joke, Corry en Paula, drie hartsvriendinnen huren een zolderverdieping aan een Amsterdamse gracht, waar ze samenwonen. Zonder dat ze het doorhebben beleven ze dagelijks een avontuur.

 

 

 houseofrespect vreselijke dag

 

Jack Fearon zit zonder werk. Hij is bepaald niet het toonbeeld van intelligentie en ondernemingslust, zodat hij er op eigen krachten niet in slaagt een nieuwe job te vinden. Maar zijn vrouw heeft in een verafgelegen dorp een broer wonen, die het in het leven behoorlijk ver geschopt heeft, en hoewel zij sinds jaren geen contact meer met hem heeft gehad, weet zij haar man ertoe te bewegen de verre reis te ondernemen, in de hoop dat broerlief zich over zijn zwager zal ontfermen.

 

 

 houseofrespect er klopt iets niet

 

Haro Aberdeen en Henk Verstraeten zijn in Rome en gaan met de kunstschilder Mikael Kojevnikoff en zijn vrouw Olga en hun vrienden dokter Renato de Romanis en Aldo Escagni een hapje eten. In het restaurant ontmoeten ze toevallig Charles Carlier, bijgenaamd de Schaduw, en Bruno Silvère en diens vrouw Manon. Beide heren zijn van de Sûreté. De kunstschilder nodigt hen uit naar Amalfi te komen en op Villa Riposo dei Filosofi het weekeind door te brengen.

 

 

 houseofrespect neuslengte

 

Shoscombe Old Place kwam bij de dood van haar man aan Lady Beatrice toe en na haar dood zal het eigendom toekomen aan de broer van haar man. Haar eigen broer, Sir Robert Norberton, zit nu diep in de schulden.

 

 

 houseofrespect ridderzaal

 

Tijdens de troonrede valt een kroonluchter naar beneden. Zes politici en twee medewerkers van de Ridderzaal komen om het leven. Er zijn aanwijzingen dat er opzet in het spel is.

 

 

 houseofrespect hoort nog van ons

George is werkloos, maar werkt zich in het zweet achter een haperende schrijfmachine, met het typen van sollicitatiebrieven. Gelukkig is er altijd nog de pub om even wat afleiding te zoeken.

 

 

houseofrespect logeren

 

De belevenissen van een man die in een pension aankomt. Hij ontmoet diverse mensen in het pension en tijdens uitstapjes, al is het onduidelijk of het hersenspinsels of echte ontmoetingen zijn.

 

 

 houseofrespect voetstappen

 

Lenka, eens een gevierde actrice, wordt verzorgd, aanbeden en vertroeteld door de goeiige Musty. Hij laat zich haar wisselende stemmingen steeds weer welgevallen en speelt geduldig een rol in haar schijnwereld. Lenka voelt zich voortdurend bedreigd door haar ex-echtgenoot, die in de flat boven haar op sterven ligt. Als haar zoon uit dat huwelijk verschijnt en haar vraagt zijn vader te bezoeken, weigert ze. Op een dag hoort ze voetstappen op de trap. Haar ex-man vertrekt. Lenka voelt zich eindelijk bevrijd. Maar de vreugde duurt niet lang.

 

 

 houseofrespect alle begrip

 

Een meisje keert met een buitenechtelijk kind terug naar het ouderlijk huis. De vader van het kind is een Turkse student en ze willen trouwen als zijn studies achter de rug zijn. De buren zijn allen zeer geïnteresseerd, ze leven met haar mee en ze hebben allen begrip. Toch voelt ze zich vanaf het eerste uur onbehaaglijk en daarvoor kunnen noch de buren noch de ouders van het meisje begrip opbrengen.

 

 

 houseofrespect wie heeft gezien

 

Antje is een meisje van ruim 14 jaar. Een moeilijk opvoedbaar kind. Thuis onhandelbaar. Rookt af en toe een jointje en vrijt met vriendjes. De enige uitweg schijnt een tehuis te zijn dat nog vasthoudt aan conservatieve opvoedingsmethoden. Het ligt haast voor de hand dar ze er op een gegeven moment vandoor gaat.

 

 

 houseofrespect wie van de drie 

 

Inspecteur Carillier  komt klem te zitten tussen

aan de ene kant zijn vrouwelijke superieur, de commissaris,

en aan de andere kant zijn echtgenote, met wie hij de

volgende dag met vakantie moet.

Hij wordt dientengevolge gedwongen binnen 24 uur een wurgmoord

op te lossen en doet dat dan ook op een niet alledaagse wijze.

 

 

 houseofrespect wolken

 

Johan die door zijn hospita het vuur aan de schenen wordt gelegd omdat hij de huur van zijn kamertje niet kan betalen en zijn schamele bezittingen in een schamel koffertje de plaat wil poetsen, ontmoet de zestienjarige Mirella, die van huis is weggelopen, in de duinen. Een poëtische ontmoeting uiteraard.

Hij doet zich voor als een gereputeerd romanschrijver, zij als een zangeresje dar al een plaat in de hitparade staan heeft. Hij zal een interview van haar afnemen en neemt haar mee naar zijn kamertje , omdat hij geen geld heeft om haar in een café een drankje aan te bieden.

 

 

 houseofrespect tegenbericht

 

Op een avond zien Harold en June een lijk langs de weg liggen. Aangezien Harold en June een verhouding hebben willen ze niet bij de zaak betrokken raken, daarom belt June anoniem naar de politie. De volgende dag leest Jane in de krant dat de politie geen lijk heeft gevonden. June gaat alsnog naar de politie die haar niet serieus neemt, de binnenlandse veiligheidsdienst doet dat wel.

 

Plaats reactie