Klik op de logo's voor meer info ♪♪♪♪ Bezoek ons boekenwinkeltje en steun ons goede doel ♪♪♪ ♪ Los de puzzels op in het Puzzelhoekje speel de Quiz en maak kans op een mooie oorkonde en de eeuwige roem bij House of Respect & Radio Kickkick ♪ ♪ ♪ ♪ ♪ ♪ ♪

Radio Kickkick iedere dag

9.00  -  0.00 uur

Na ca 10 seconden gaat de radio spelen

 

 

Trompettertje

Maandblad van House of Respect

Boordevol leuke verhalen, foto's, moppen

tips enz..

Jaargang 7 Nummer 76

Maart 2019

               houseofrespect trompet muziekinstrument  houseofrespect trompet     

houseofrespect voorblad a

 

                                                       houseofrespect els voorblad   houseofrespect dj Pluto

Artikel plaatsen

 

button groen

Heeft u een leuk artikel,  een verhaal

een mooi gedicht of leuke foto's?

Klik op de button en stuur het in.

Wij plaatsen het voor u in het Trompettertje.

 

Artiest van de maand

 

 houseofrespect artiest van de maand

houseofrespect paay 4

Patricia Anglaia Margareth Paaij (Rotterdam, 7 april 1949) is een Nederlandse mediapersoonlijkheid en voormalig zangeres. Ze schrijft haar achternaam sinds het begin van haar zangcarrière als 'Paay'.

Jeugd en zangdebuut

Paay komt uit een muzikale familie. Haar vader, John Paay, speelde in bigbands en orkesten. Hij trad op voor Amerikaanse militairen in Duitsland, waardoor het gezin een tijdlang in Duitsland woonde.

Op de kleuterschool klom ze al op stoelen om iets voor te dragen en vanaf haar twaalfde kreeg ze piano- en balletlessen.

Haar vaders zus Telma zong in zijn band The Evergreens.

Op vijftienjarige leeftijd zei Patricia: "Wat tante Telma doet wil ik ook."

houseofrespect paay 1

Doorbraak

In 1967 bracht ze haar derde single uit, Je bent niet hip. Het lied werd een hit en zorgde voor haar doorbraak. Ze maakte hierna tournees door Nederland, België en Duitsland en maakte ze ook deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Songconcours van Knokke.

Ze was een van de deelnemers aan het Nationale Songfestival van 1969, met het liedje Jij. Ze eindigde op een gedeelde vijfde plaats. De winnaar was Lenny Kuhr die met De troubadour later ook het Eurovisiesongfestival van 1969 won.

houseofrespect paay 2

Disco

1976 veranderde zij van richting en begon ze aan een succesvolle reeks met discoplaten. Na twee hits rond de top 20, kwam ze aan het eind van het jaar met Who's that lady with my man. Het werd haar grootste solosucces met een nummer 2-notering in de Top 40. Ook de opvolger Livin' without you deed het goed in de hitparades. Beide zijn producties van Jaap Eggermont. Daarnaast worden haar albums The lady is a champ en Malibu touch goed verkocht.

Star Sisters

In 1982 gaven zij, haar moeder en haar zus Yvonne een hommage aan de Andrews Sisters in de TV Show.[De Andrews Sisters waren succesvol tijdens de Tweede Wereldoorlog met opbeurende musicals en optredens voor soldaten. Producer Jaap Eggermont, met wie ze in de jaren ervoor ook veel samenwerkte, werkte op dat moment aan Stars on 45, een project met medleys van artiesten als The Beatles, Stevie Wonder en The Rolling Stones. Eggermont nam hen op in zijn medley serie en produceerde in 1983 de single Stars on 45 proudly presents The Star Sisters. De plaats van hun moeder werd ingenomen door Sylvana van Veen. De single werd een internationaal succes en bereikte in Nederland en België de hoogste positie in de hitlijsten. Het project werd voortgezet onder de naam The Star Sisters en duurde uiteindelijk tot 1987, met als grootste vervolg hit Hooray for Hollywood.

houseofrespect paay 3

 

Persoonlijk leven

Paay was van 1988 tot 2009 getrouwd met Adam Curry met wie zij een dochter kreeg, Christina. 

In februari 2017 werden er een tweetal seksueel getinte privévideo's gelekt, waarin Paay zelf te zien is, verspreid via internet en whatsapp. Paay liet weten dat het openbaar maken van deze video's tegen haar wil in was gebeurd en onderdeel zou zijn van een poging tot chantage. Ze heeft derhalve aangifte gedaan van zowel het dreigen met het verspreiden van de bewuste video's, als wel het daadwerkelijk naar buiten brengen ervan. De video's hebben zo'n 1,5 uur online gestaan voordat ze verwijderd werden. Op 25 juli 2018 heeft de rechter uitspraak gedaan dat het embedden van de video's door Geen Stijl daadwerkelijk onrechtmatig was, en kende een schadevergoeding van 30.000 euro toe. De eis was 250.000 euro aan immateriële schade en 200.000 materiële.

 

Beatstad

 

HOUSEOFRESPECT VENUS 

 

DEN HAAG

Beatstad nummer 1

Een transistorradio van Philips, plastic hemelsblauw,

Het schip van Veronica dobberde op de Noordzee,

Song de Haagse hits hardop mee, 192 goed idee!

Venus van Shocking Blue op nummer 1, trots als een pauw.

 ****

Cassetterecorder, met je potlood het bandje terug rollen,

Jerney Kaagman van Earth and Fire, blauw leer, lekker strak,

Q65, The Golden Earrings, Haagse piratenzenders, antenne op je dak,

Een nieuwe elpee van The Motions, naar de platenzaak hollen.

 ****

Bij Servaas op de Groenmarkt gitaren op de pof,

The Shoes, Jumping Jewels, Tee Set op de hitlijst,

Op mijn Puch door de stad, demonstreren op het Binnenhof.

 ****

Johnny Lion, die om zijn Sophietje krijst,

Bij het concert van The Stones in het Kurhaus uit mijn slof,

Opa, die nu als grijze reigâh, rustig zijn bieâhtje hijst.

 

BRON:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Dier van de maand

 

houseofrespect dier van de maand

                                                               

houseofrespect ed a 

 

Waar draait het om?

Een komische serie met een sprekend paard - Mr. Ed - in de hoofdrol leidt bijna vanzelfsprekend tot hilarische situaties. Ed spreekt alleen tegen zijn baas, de jonge, ietwat onbeholpen en excentrieke architect Wilbur Post. Met zijn kindvrouwtje Carol betrekt hij een leuk huis op het platteland. De stal bij het huis is bestemd als kantoorruimte, maar wordt dat niet zonder slag of stoot. Die blijkt namelijk het domein van Mr. Ed te zijn, een paard dat daar geheel onvoorzien leeft. Als Ed tegen Wilbur begint te praten, raken de twee al snel bevriend.

 

houseofrespect ed b 

Excentriek

Net als zijn baas is ook Mr. Ed behoorlijk excentriek; met alleen paard zijn neemt dit slimme dier geen genoegen. Een bril dragen en die verruilen voor contactlenzen, een televisieverslaving, telefoneren en afluisteren, naar de vrouwtjes lonken niets menselijks is hem vreemd. Praten doet hij alleen tegen Wilbur, in het bijzijn van anderen doet Ed er het zwijgen toe. Met zijn eisen en manipulaties brengt hij zijn baas menigmaal in de problemen. Daardoor wordt Wilbur door zijn vrouw en door de buren aanvankelijk Roger en Kay Addison, later Gordon en Winnie Kirkwood die eveneens een belangrijke rol in de serie spelen, of niet helemaal voor vol aangezien of als spelbreker beschouwd. Natuurlijk loopt elke aflevering goed af met een verzoening tussen Wilbur en Carol of tussen de Posts en hun buren. Ook zijn paard en baas dan weer de beste maatjes.

Nederland

In Nederland werd de serie in 1964 niet uitgezonden door een van de reguliere omroepen, maar door de eerste commerciële zender TV-Noordzee vanaf een kunstmatig eiland in de Noordzee. Om de illegale zender te ontvangen diende men een speciale antenne aan te schaffen, iets waar veel Nederlanders vanwege het populaire televisieaanbod graag toe over gingen. Ook met een zelf geknutselde antenne was een eventuele ontvangst - met ruis - mogelijk. Een lang leven was de TV-Noordzee niet beschoren een overheid wet verbood de zender al na vier maanden. Toen de uitzendingen vanaf dit zogeheten REM-eiland (Reclame Exploitatie Maatschappij) uit de lucht werden genomen, nam de TROS de uitzending van de serie over. 

 

houseofrespect ed c

 

REM-eiland

Het eiland ging fungeren als meetcentrum voor Rijkswaterstaat. Het stond op de nominatie om gesloopt te worden, maar krijgt als mediamonument in het voorjaar van 2010 in het Amsterdamse IJ een multifunctionele bestemming. Na een verbouwing maken een horecagelegenheid en een maatschappelijke functie met onder meer een tentoonstellingsruimte deel uit van de plannen. Hiermee staat het voormalige zendeiland weer volop in de belangstelling.

Nu nog een televisiezender die de shows met Mr. Ed weer voor het voetlicht brengt.

 

  

Els verteld

houseofrespect els

 

elsverteld d 

Keukenhof

 

De Keukenhof

is een bloemenpark ten noordwesten van Lisse in Zuid-Holland.

Het trekt jaarlijks rond een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

Op het 32 hectare grote park worden jaarlijks in het voorjaar

(eind maart t/m eind mei) bolgewassen van bedrijven uit de omgeving tentoongesteld.

Keukenhof is gevestigd op een gedeelte van het landgoed van Kasteel Keukenhof.

 

Het Landgoed Keukenhof

is ontstaan in 1642 toen er een hoekige hofstede 'Keukenhof' werd gebouwd in het keukenduin van slot Teylingen.

Het keukenduin ontleent zijn naam aan het feit dat de opbrengsten van het duingebied zoals wild, vee en allerlei kruiden en bessen bestemd waren voor de huishouding ofwel keuken van het slot Teylingen.

 

1949

In 1949 werd het noordelijke deel van het landgoed tot bloemententoonstelling ingericht,

op initiatief van de toenmalige burgemeester van Lisse, W.J.H. Lambooy en een tiental vooraanstaande bloembollenkwekers,

onder leiding van tuinarchitect W. van der Lee (1906-1984).

Hij maakte de eerste tekeningen voor de bloembollen tentoonstelling Keukenhof.

Na de opening in 1950 werd hij aangesteld als directeur.

Voor zijn vakkundigheid in de opbouw van Keukenhof werd Van der Lee op 29 april 1969 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Van der Lee bleef aan als directeur tot 1975. Inmiddels doen 91 zogenaamde hofleveranciers ieder jaar mee met de tentoonstelling.

 

els verteld c

 

1957

Sinds 1957 staat op het terrein de Keukenhofmolen.

Er zijn meer dan 7 miljoenkrokussen,narcissen,tulpen, hyacinten,lelies en andere bolgewassen te zien.

Er zijn diverse tentoonstellingen.

Ook zijn er rondleidingen en het is mogelijk een tochtje te maken met een fluisterboot.

 

Paviljoenen

Oranje Nassau Paviljoen

Willem Alexander Paviljoen

Beatrix Paviljoen

Juliana Paviljoen

Wilhelmina Paviljoen

 

Publiekstrekker

De Keukenhof is een van de grootste publiekstrekkers van Nederland en circa 75% van de bezoekers komt uit het buitenland

Jaarlijks komt langs Lisse het Bloemencorso Bollenstreek dat begint in Noordwijk en eindigt in Haarlem.

De Keukenhof zeker een bezoek waard!

Fiat Nuova 500

 

FIAT 500 R SPOT 1972

Italië met haar zonovergoten pleinen, monumentale gebouwen

en veel te nauwe straatjes zat te springen om een klein autootje.

Dat werd de Fiat Nuova 500.

 

Allerkleinste autootje

Diante Ciascosa (1905-1996) ontwierp in 1936 de Fiat Cinquecento, het allerkleinste autootje dat ooit in massaproductie werd geproduceerd. De Italianen gaven hem liefkozend de bijnaam ‘Topolino’ (‘muisje’). Na bijna twee decennia moest de Cinquecento nodige gemoderniseerd worden. Niet te luxueus, want het muisje mocht absoluut geen concurrent worden van zijn broertje de 600.

 

Nuova 500

Op 4 juli 1957 was het zover. Tijdens de autoshow in Turijn werd met veel toeters en bellen de Nuova 500 gepresenteerd. Het publiek vond het model echter maar niks. Deze ‘N’ van nog geen drie meter lang had geen verwarming en draaibare zijruitjes in de portieren en haalde net een maximale snelheid van 85 km per uur. Niet echt stoer voor een Italiaan pur sang.

 

Het Rugzakje

Latere modellen, zoals de 500 Sport, de 500 D en de 500, werden voorzien van hippe strepen, een enigszins comfortabel tweezitsbankje achterin, een benzinemeter in het dashboard en flink meer pk’s. In Nederland was het ‘rugzakje’ zeer geliefd. Het kostte in 1975 zo’n 3.800 gulden. Na ruim 3,5 miljoen exemplaren, waarvan het gros in het buitenland werd verkocht, werd de 500 in 1975 uit de productie genomen.

 

Zestigjarig jubileum

De oude 500-modellen werden goed onderhouden en bleven veelvuldig te zien in het Italiaanse straatbeeld. Deze zijn in Rome zelfs uitgeroepen tot cultureel erfgoed. Tot veler vreugde bracht Fiat in 2007 een retroversie van de Nuova 500 uit. Dit jaar viert het model zijn zestigjarig jubileum met de Fiat 500-60th: slechts 560 genummerde exemplaren, waarvan 35 voor de Nederlandse markt. Dit model kost 28.560 euro en heeft een 80 pk-motor, een heel verschil met de 15 pk-motor uit 1957.

Bron:

GT Rovers

Filmpje

 

                                                  Houseofrespect Filmpje                                                               

 houseofrespect filmpje b

 

Niets is wat het op het eerste gezicht lijkt.

Denk je het door te hebben, dan draait de camera en

plots zie je iets totaal anders dan wat je dacht.

Een dj doet de afwas, het strand ligt plots midden in de stad. 

 

Fotoserie

 

 hopuseofrespect foto serie

fotograaf11 

Mooie fotoserie moeders die hun kind langdurig borstvoeding geven.

 

houseofrespect baby 1

 

houseofrespect baby 2

 

houseofrespect baby 3

 

houseofrespect baby 4

 

houseofrespect baby 5

 

houseofrespect baby 7

 

houseofrespect baby 8

 

houseofrespect baby 9

 

houseofrespect baby 10

 

Gezondheid tip

 

houseofrespect gezondheid

houseofrespect gezondheid a

 

keelpijn chocolade

Keelpijn? Vergeet die hoestdrank en eet een stuk chocolade!

 

keelpijn chocolade

Chocolade is een effectieve én lekkere remedie tegen keelpijn!

Wat doe jij als je last krijgt van je keel? Waarschijnlijk zuig je de hele dag op keeltabletten, of grijp je naar een mierzoete hoestdrank. Maar dit vieze brouwseltje kun je voortaan beter laten staan, want er is nu een veel effectiever middel tegen keelpijn: chocolade! – Ja, je leest het goed – Waarom het zo goed werkt als je last hebt van je keel? Wij vertellen het je.

 

Bewezen

Professor Alyn Morice, hoofd cardiovasculaire en respiratoire studies aan de universiteit van Hull, deed onderzoek naar de medische gezondheidseffecten van chocolade. ”Ik weet dat het ongeloofwaardig klinkt, maar als onafhankelijke clinicus die al jaren onderzoek doet naar het mechanisme van hoesten, kan ik garanderen dat het bewijs staat als een huis”, vertelt hij aan Daily Mail.

 

Groot Europees onderzoek

Uit het grootste Europese onderzoek ooit op het gebied van hoestremedie, blijkt dat nieuwe medicijnen met cacao beter werken dan een standaard hoestdrank. Patiënten die op chocolade gebaseerde medicijnen kregen, zagen al na twee dagen vooruitgang.

 

Stroperig

Volgens professor Morice heeft dit te maken met de structuur van chocolade. De lekkernij is plakkeriger en stroperiger dan standaard hoestdranken, waardoor het een soort laagje vormt dat de zenuweinden in je keel beschermt. Op die manier word je minder getriggerd om te gaan hoesten.

 

Combinatie

”Ik geloof dat de eigenschappen van cacao werken als rem op de zenuwen zelf”, aldus Morice. Om die reden zou cacao ook beter werken dan honing. ”Kauwen op een stukje chocola zou beter zijn dan het drinken van een kop warme chocolademelk, maar een medicijn met cacao is pas écht effectief in combinatie met andere medicinale ingrediënten”, zegt Morice.

  

Huishoudelijke tip

 

houseofrespect huishoudelijke tip 

                                                                        houseofrespect huishouden b       houseofrespect huishouden a  

houseofrespect citroenschijf

Dit is waarom je af en toe een paar citroenschijven

in de waterkoker moet doen

Kalkaanslag
In waterkokers ontstaat op een gegeven moment, door de afzetting van kalksteen, witte kalkresten. Kalk(resten) uit een waterkoker zijn niet schadelijk voor onze gezondheid. Calcium en magnesium dat in ons drinkwater zit zijn beide gezonde mineralen die we zelfs nodig hebben, er mag dus best een beetje van in het drinkwater zitten. De reden dat een waterkoker een filter heeft is dan ook vooral om te voorkomen dat vlokken of stukjes kalksteen in onze thee of koffie terechtkomen. Wil je je waterkoker in een goede staat onderhouden? Dan is het belangrijk om deze eens in de zoveel tijd te ontkalken. 

 

waterkoker citroenschijven

 

Snijd twee citroenen in schijven of parten en leg deze in de waterkoker. Vul de waterkoker voor de helft met water en zet ‘m aan. Giet nadat het water is gekookt het water eruit (laat de citroenschijven erin zitten) en vul ‘m opnieuw voor de helft met water. Zet de waterkoker opnieuw aan tot het water gekookt is. Als het goed is ziet je waterkoker er na twee beurten weer schoon uit. Is dit niet het geval? Herhaal deze stappen dan nog een- of tweemaal.

 

Illusie

 

Houseofrespect illusie

 

Een illusie is een schijnbare werkelijkheid of
een onjuist idee van de werkelijkheid.
Een optische illusie is gewoon gezichtsbedrog.

136511553212225

 

m autorretrato 413x450

 

Kamerplant van de maand

 

houseofrespect kamerplant

houseofrespect Bolchrysant

 

 

Bol Chrysanten.

In Japan staat de Chrysant symbool voor een lang leven. Is er een betere reden om een Bol chrysant cadeau te geven.

Chrysanten gaan bloeien als de dagen korter worden. Echte herfst toppers dus. En hun kleuren: het warme bruinrood, wijnrood, oudroze en roze passen mooi bij het zachte oktober licht.

Maar vergeet het heldere wit en geel niet, zij zorgen voor een zonnig einde van de zomer.

 

                               houseofrespect chrysant a      houseofrespect chrysnt b 

 

Verzorgingstips

Van Bol chrysanten kun je lang genieten.

Het liefst staan ze buiten op balkon of terras op een lichte plek. (Liever niet de hele dag in de volle zon.)

Afhankelijk van het weer moet je dagelijks water geven. Laat de potkluit beslist niet uitdrogen; geef water op de kluit zodat de bloemen niet smetten, of zet de chrysant een half uurtje in een emmer water.

In de sier pot hoort een gat waardoor het overtollige water weg kan lopen.

Geef bij regen een afdakje, koude regendruppels geven bruine bloemen. Bol chrysanten houden niet van vorst, zet bij vorst de plant een nacht binnen.

 

(Klein)kinderhoekje

 

       houseofrespect voor de kleintjes b 

                                                                                 houseofrespect kleurpotloden     houseofrespect blokken

 

 

houseofrespect buurman en buurman

 

 

houseofrespect sprookje

  

Print de kleurplaat en kleur hem mooi binnen de lijntjes

houseofrespect kleurplaat

  

Knutselen

 

 Houseofrespect knutselen

                                                                houseofrespect hamer   houseofrespect schaar

Maak van oude meubels de leukste bedden en huisjes voor jouw hond! 

Ben jij een echte honden liefhebber en vind jij het heerlijk

om jouw viervoeter(s) te verwennen?

Dan moet jij deze bijzondere honden bedden gezien hebben!

Ook jouw hond verdiend een royaal plekje in jouw

woon of slaapkamer om te slapen! Toch?

 houseofrespect hond 4

Deze hondenmandjes en huisjes zijn gemaakt van oude meubels en zien er echt geweldig mooi uit! Een oud tafeltje is in een mum van tijd een droomkasteel, een lade uit een kast een ideale mand en een oud dressoir tover jij zo om tot een waar huisje voor jouw hond! Met deze ideetjes krijgt jouw viervoeter niet alleen een heerlijke plek om te rusten.. jij hebt ook direct een ware eyecatcher in jouw woon of slaapkamer staan!

Op Marktplaats staan tal van oude meubels voor een prikkie te koop.

 

 houseofrespect hond 1

 

houseofrespect hond 2 

 

houseofrespect hond 3 

 

houseofrespect hond 5

 

houseofrespect hond 6

 

houseofrespect hond 7

 

 houseofrespect hond 8

 

Lang zal ze lezen

 

houseofrespect lezen is leuk

 houseofrespect lezen is leuk 2 

 

Bloesems

houseofrespect bloesem

 

Achter in onze tuin staat een bloesemboompje. Elk jaar kijk ik de roze bloempjes uit hun knopjes. Als het zover is ga ik in het gras onderaan de stam liggen. Dan kijk ik omhoog naar de kruin, naar de roze pracht en de frisgroene blaadjes die afsteken tegen een onbewolkte lucht. Het is een kort moment, want het voelt belachelijk om op de grond te gaan liggen verzuchten dat het leven prachtig is, maar het moet, want dat is gewoon de manier waarop ik het voorjaar inluid. Wandelstok Drie jaar geleden stond dat boompje in al haar pracht te bloeien op de dag dat mijn schoonvader overleed. Op een mei verloren we hem, kort daarna ging mijn vrouw aan het werk in onze tuin.

 ****

Ze nam een snoeischaar en ze snoeide het boompje rigoureus terug tot er geen tak meer over was. Ze beloofde me dat het boompje heus wel weer zou gaan groeien, maar de kale knot gaf geen leven. Het boompje stond in de tuin als een wandelstok die in het zand was gestoken. Kaal De lente begon en overal zag ik roze pracht in groene kruinen. We reden erlangs, liepen er onderdoor, of fietsten er voorbij. Maar in onze tuin vond ik het maar kaal. Ik kon nergens gaan liggen in het gras om te genieten van de roze wolk waaruit elk jaar mijn lente wordt geboren. Het was een gemis dat slechts in de schaduw mocht staan van een verdriet dat veel groter was.

****

De dood van mijn schoonvader was een jaar oud. We hadden het eerste jaar zonder mijn schoonvader afgerond, het jaar waarin we alles voor het eerst meemaakten zonder hem. Littekens In de loop van het voorjaar besloten we dat de tuin incompleet was zonder bloesemboompje. Er moest een nieuwe komen. We groeven de kluit uit en gooiden het levenloze boompje in de kliko. Daarna vonden we bij de tuinhandel een jong exemplaar van hetzelfde soort. We gaven het een mooie plek naast het gras. De winter was lang.

 ****

Kale takken staken af tegen grijze luchten als zwarte littekens. Je zou bijna vergeten hoe sierlijk bomen kunnen zijn. Maar vorige week plopten tak voor tak knopjes open als roze popcorn. Het leven laat zich weer van zijn aantrekkelijke kant zien. Symbool Gisteren kwam het moment waarop ik even de tijd nam voor mijn jaarlijkse ritueel. Ik ging in het gras liggen en staarde langs het iele stammetje omhoog naar de bloempjes. Bloesems zijn bloesems. Het maakt niet uit aan welke boom ze groeien. Ze zijn een symbool. In die zin staan ze voor de veerkracht van het leven. Denk je aan leven, dan voel je altijd de aanwezigheid van dood. Kijkend naar de bloesems dacht ik aan de dood en hoe die niet kijkt of het wel goed is en of het wel mag, maar gewoon snoeit.

 

Loesje

 

 houseofrespect loesje klein

 

               houseofrespect loesje 1                            houseofrespect loesje 2

 

                houseofrespect loesje 3                            houseofrespect loesje 4

 

                houseofrespect loesje 5                            houseofrespect loesje 6

Mandala van de maand

 

 

houseofrespect glitter mandala

                                                                            houseofrespect potloden21 houseofrespect puntenslijper

Wilt u meer informatie over het onderwerp Mandala's

kijk hier bovenaan onder de rubriek Mandala.

 

Mandala’s kleuren, er zit meer achter dan je zou denken…

 ze brengen rust, harmonie en evenwicht.

Mandala’s tekenen of inkleuren bevordert de concentratie en

 stimuleert de creativiteit.

 

houseofrespect mandala

 

Moppentrommel

 

houseofrespect moppentrommel a

 

Een typische Nederlander

Rijdt na zijn werk in een Duitse auto naar een Ierse pub voor een lekker Belgisch biertje. Daarna gaat hij naar huis om een Indiase Curry te eten of een Turkse Kebab. Terwijl hij op zijn Zweedse meubels zit, kijkt hij Amerikaanse shows op een televisie van een Japans merk die in China gemaakt is.

 

Invalidenwagentje  

Op de snelweg staat een invalidenwagentje met pech. Een BMW naast hem stopt en vraagt of hij moet slepen. "Nou, graag!" zegt de man van het invalidenwagentje, "maar als je te hard gaat, dan toeter ik wel, ik kan namelijk niet goed omgaan met al die snelheden." Zo gezegd, zo gedaan en ze vertrekken.

Het gaat een tijdje goed, totdat de BMW wordt ingehaald door een Porche. De bestuurder vergeet het invalidenwagentje en gaat er achteraan. Hierop begint de bestuurder van het wagentje te toeteren.

Een boer, die aan de kant van de weg stond, ziet dat en rent naar huis. Thuis zegt hij in alle opwinding tegen zijn vrouw: "Vrouw, vrouw, wat ik nu gezien heb... een Porche 180 km per uur, een BMW 200 km per uur... en een invalidenwagentje dat toetert om er langs te mogen!"...

  

Hoe wordt het verschil tussen een mannen- en een

vrouwen toilet aangeduid?

    houseofrespect wc 1    houseofrespect wc 2

 

houseofrespect wc 3 

 

houseofrespect wc 4 

 

 houseofrespect wc 5

 

houseofrespect wc 6

 

houseofrespect wc 7

 

houseofrespect wc 8

 

houseofrespect wc 9

 

Nostalgie

 

houseofrespect nostalgie 

                                                                           houseofrespect jukeboxhouseofrespect elvis 

 

wim kan 

Willem Cornelis Kan (1911-1983).

Een fenomenale cabaretier en de grondlegger

van de traditionele oudejaarsconference.

 

Scheveningse jongen

Opgegroeid in een politiek geëngageerd Schevenings gezin was Kim Kan al op jeugdige leeftijd bezig met het imiteren van anderen. Na het gymnasium vertrok hij naar de toneelschool, waar hij vanwege een conflict vanaf werd gestuurd. Hij ontmoette de twee koppen kleinere en tien jaar oudere revuester Corry Vonk (1901-1988), met wie hij in 1933 in het huwelijk trad.

 

Lang verblijf in Nederlands-Indië

Samen richtten ze het ABC-cabaret op, dat de kweekschool werd voor veel aanstormend talent. Het stel vertrok in 1939 met hun cabaret voor een ‘100 dagen uit en thuis’ tournee naar Nederlands-Indië. Door de uitbraak van de Tweede Wereldoorlog konden ze echter niet meer naar huis. Toen Japan de koloniën inviel, verdwenen Wim en Corry afzonderlijk van elkaar in een Japans concentratiekamp. Kan werd tewerkgesteld bij de Birmaspoorweg, waar hij hoopgevende shows gaf voor de manschappen. Terug in Nederland leidde het stel een teruggetrokken leven. Hoe succesvol een voorstelling in de jaren die volgden ook was, ze gingen na de show altijd direct naar huis.

 

wim kan 2

 

Eerste politieke grappen

Kan wilde in 1954 een oudejaarsconference geven. De van tevoren opgenomen show werd een succes, mede doordat hij politiek getinte grappen maakte, wat toen geheel niet gebruikelijk was. Met zijn latere imitaties van Joseph Luns, Dries van Agt en Joop den Uyl speelde hij de zalen plat. In 1973 kreeg hij zijn eerste show op tv, ‘Zuinig over de drempel’, die alle kijkcijferrecords brak. Het programma kreeg een 8,8 als waarderingscijfer, een nog ongebroken record.

 

Elf oudejaar conferences

Wim Kan verzorgde maar liefst elf maal de oudejaarsconference op radio en televisie, steevast uitgezonden door de VARA. Hij omschreef de conference eens als ‘een goed diner. Je staat er tien uur voor in de keuken en het is in vijf minuten allemaal op’

Bron: GT Rovers

 

 

Puck's gedicht

 

houseofrespect puck trompetter 

Meer gedichten lezen van Puck?

Bestel het gedichtenbundeltje via de groene knop. 

Vermeld uw adres, postcode, woonplaats en aantal.

De prijs bedraagt € 19.95 inclusief verzendkosten.

Maak het desbetreffende bedrag over op

NL71INGB0001234910 t.n.v. G. Seitzinger te Den Haag.

Na ontvangst van uw betaling sturen wij u het bundeltje z.s.m. toe.

Klik op de button 

button groen


 

Sneeuw tapijt

Ook de hemel..laat soms steken vallen.Het gebeurt vaak zonder schroom!

Gaat gewoon haar gang..zelfs minuten uren dagenlang.

Met bakken kan het vallen.. Druppels.. ...kogel groot Voor velen een noodzaak  anderen soms ongeloof ? Een jakkie jakkie gelaat..een blik van verraadt ? Vlokken vleien zich neder....een "natuurlijk" sneeuwtapijt.

De hemel die zich opent ... Zonder spijt.!..Maar als je dan omhoog kijkt..best bijzonder..afvragend ?is dit "het" grote wonder ? Zéker weten We kunnen immers niet zonder...Oha Oha wát een Wonder.

 

houseofrespect gedichpuck

 

Puzzelhoekje

 

houseofrespect puzzelhoekje

Klik op de button en los de puzzels op.

button groen

 

Quiz

 

houseofrespect quiz

Klik op de button en speel de quiz

button groen

 

Recept

 

          houseofrespect recept van de maand

                                                                   houseofrespect koken a        

                                                                                 houseofrespect koken b 

Aziatische wok groenten met ananas en gehakt

Ingrediënten

565 g ananasschijven op sap (blik)

4 cm verse gember

4 el ketchup

2 el azijn

1 el kristalsuiker

2 el arachideolie

12 rundergehaktballetjes

400 g verse oosterse wokgroenten

250 g wok noodles

3 bosuien

 

 houseofrespect recept

 

Bereiden

Laat de ananasschijven uitlekken in een zeef, maar vang het sap op. Snijd de ananas in stukjes. Schil ondertussen de gember en snijd deze heel fijn. Meng de ananas, het ananassap, de ketchup, azijn en suiker in een kommetje. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de wok groenten 4 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan op een bord.

 

Verhit de rest van de olie in de hapjespan en fruit de gember 1 min. Voeg het ananasmengsel toe en breng aan de kook. Voeg de runderballetjes toe en laat op laag vuur 7 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 2 min. de wok groenten toe.

 

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Serveer de zoetzure groenten en runderballetjes met de noedels en bestrooi met de bosui.

 

Combinatie tip:

Lekker met cashewnoten.

Eet smakelijk!

 

Toon

 

 houseofrespect toon

houseofrespect toon 

 

Dank U
Ik heb gehuild, gelachen en gevochten
Ik lag in warme bermen en in gladde bochten
Ik hief het glas, het viel in duizend scherven
Ik wist de grijze hemel
Toch weer blauw te verven


Ben blijven pogen
Al verbranden al mijn schepen
Ik heb gebaald, gefaald
En heb hem vaak geknepen
Er was applaus en ik werd heftig uitgefloten
Maar als ik ga dan zeg ik Dank U
Ik heb genoten

  

Tuinieren

 

 

houseofrespect picasion.com 6qPr

                                                              houseofrespect tuin a        houseofrespect tuin b     

Maart is meestal een drukke maand voor de tuinier.

De tuinkriebels steken al flink de kop op,

want als het niet vriest kunnen we al veel doen.

 

Bemesten van de tuin.

Als de grasmaaier nog niet op winteronderhoud is geweest, dan kan deze nu nog snel naar de technicus. Het gazon is veel mooier als het met scherpe maai messen kan worden afgereden.

Nestkastjes die in het najaar nog niet werden ophangen moeten nu wel dringend de tuin in, zodat de vogels er kunnen aan wennen vooraleer het broedseizoen begint. Hang de nestkasten op met de opening naar het oosten of het noordoosten.

 

houseofrespect theepot vogelhuisje

Theepot vogelhuisje

Siertuin

De heesters die in de zomer of de herfst zullen bloeien mogen we nu nog snoeien. Voorjaarsbloeiers snoeien zou betekenen dat we de takken met de bloemknoppen wegknippen. Buddleia davidii of vlinderstruik, kornoelje (Cornus) en de pluimhortensia (Hydrangea) kunt u nog tot eind deze maand vrijkort in snoeien.

Bladverliezende en ook groenblijvende sierheesters en bomen kunnen worden aangeplant of verplant. Bij het verplanten is het bij de blad houdende heesters aan te raden een zo groot mogelijke plantkluit te behouden. Sierheesters die zijn opgekweekt in grote potten kunnen het hele jaar door worden uitgeplant.

 

houseofrespect vlinderstruik

Vlinderstruik

 

Wie nu nog een haag wil planten met haagplanten die in de tuincentra worden aangeboden met blote wortel zal er in maart werk moeten van maken, want na deze maand zijn ze meestal enkel nog in pot te verkrijgen wat de haag een stuk duurder in aanschaf zal maken.

Bij de rode kornoelje die de hele winter met zijn mooie takken voor kleur en sfeer in de tuin heeft gezorgd kunnen de takken nu worden uitgedund. Verwijder de dikste takken zodat uw struik steeds veel jonge, frisse takken bezit die niet te hoog of te wild uitgroeien.

De tuinliefhebbers die een eucalyptus in de tuin hebben om de mooie ronde bladeren te kunnen gebruiken in bloemstukjes, kunnen hun plant deze maand goed diep inknippen. Snoei de meer dan één jaar oude takken terug tot op ± 15 cm van de stam.

 

Hakken en wieden.

Het onkruid begint terug goed te groeien. Verwijder het wanneer je kan en laat het niet groeien tot het zich uitzaait. Met een hak of met een schoffel kun je al snel hele oppervlaktes onkruidvrij maken. Indien je dit doet bij zonnig weer zal het uitgehakte onkruid al spoedig uitdrogen.

Vaste planten kunnen vanaf deze maand de goed voorbereide border in. Na het planten goed aandrukken en aangieten zodat de planten gemakkelijk kunnen aanslaan.

Als vaste planten enkele jaren oud zijn beginnen de oudste delen in het midden af te sterven. Daarom is het aan te raden om vaste planten om de drie jaar eens uit de grond te halen. Trek of snij de jongste en meest groei krachtige planten aan de rand van de pol los en gooi het oude hart weg.

 

Jonge planten

Plant de jonge stukken terug als aparte planten in de tuin. Voor het uitplanten de grond best nog wat verrijken door er wat compost door te mengen. Plant ze even diep als ze oorspronkelijk stonden. Vergeet na het inplanten niet de jonge planten een goede gietbeurt te geven. De jonge planten zullen snel terug uitgroeien tot prachtige hevig bloeiende planten.

De winterbescherming mag worden weg genomen. Als men stevige nachtvorst voorspelt breng je ze best weer even aan.

Breng rond de zuur minnende planten een laagje turf van enkele cm dik aan. Deze mag gerust lichtjes worden ingewerkt met een hak of cultivator. Enkele zuur minnende planten die dit ten zeerste zullen waarderen zijn o.a. camelia, heide, Pieris, azalea's, Skimmia, Calluna,... Bij rhododendrons alleen tuinturf aanbrengen rond de plant en deze niet harken noch frezen daar rododendrons een oppervlakkig wortelgestel hebben dat hierdoor ernstig beschadigd kan worden.

 

Slakken

Start tijdig met het vangen van de slakken.

In april leggen de slakken hun eerste ± 400 eieren via kieren onder aardkluiten.

Na 3 weken komen de eitjes uit en amper 2 maanden later zullen deze zich eveneens al beginnen voort te planten.

Het is dus belangrijk om al vroeg in het voorjaar het aantal slakken in de tuin te bestrijden om later in het jaar een slakkenplaag te voorkomen.

 houseofrespect slakkenval

Slakkenval

Gazon

Het gras begint boven de 6°C terug te groeien. Het maaien kan vanaf half maart weer beginnen. Een tuin met een pas afgereden gazon ziet er onmiddellijk voor de helft mooier uit. Als er veel mos in het gazon zit, kun je deze maand gaan verticuteren. Met een verticuteerhark of verticuteermachine trek je alle mos, afgestorven gras en maai resten van tussen het gras uit. Daarnaast breng je ook lucht in het gazon. Schrik niet van de hoeveelheid vuil die de verticuteermachine uit uw gazon haalt. Breng het naar de composthoop of de compostcontainer.

Als het gras weer gaat groeien heeft het ook voedsel nodig. Er zijn vele soorten speciaal samengestelde gazonmeststoffen in de handel verkrijgbaar. Geef nooit meer dan de aangegeven dosis om verbranding van het gazon te voorkomen.

afsteken graskanten

Steek het gras met een graskantensteker langs de gespannen plantkoord af. Zorg ervoor dat de graskantensteker schuin de grond in gaat. Zo staan de kanten stevig vast dit om te vermijden dat de boord afbrokkelt. Het gras zal dan ook veel minder vlug in de percelen groeien of woekeren.

 

            Bollenmand 2018                                 houseofrespect bloembollen

 

Bloembollen

Stekken van dahlia's. De ± 10 cm hoge scheuten kunnen onder de eerste bladknoop worden afgesneden met een scherp mes. De onderste bladeren verwijderen en de stekjes in een mini serretje plaatsen bij minstens 10 °C.

De uitgebloeide narcissen vormen zaaddozen die veel energie van de planten vragen. Daarom is het aan te raden om toch wekelijks de uitgebloeide bloemen te verwijderen met snoeischaar of met de hand.

De Canna indica of Indisch bloemriet mag nu worden opgepot. Na het oppotten blijven deze nog op een vorstvrije ruimte tot ze tegen eind april naar buiten mogen.

Bloembollen van verschillende zomer bloeiende planten mogen nu al de grond in. Gladiolen en anemoontjes komen hiervoor in aanmerking. De nog meer vorstgevoelige zomer bloeiende bloembol planten zoals de ananasplant en de tijgerbloem kunnen beter nog wat binnen blijven en pas volgende maand buiten worden uitgeplant.

 

Weerspreuken

Donder in het groene hout, geeft een zomer nat en koud.

Nooit is maart zo zoet, of hij sneeuwt een volle hoed.

Een droge maart is goud waard.

Natte maart, veel gras.

Maartse buien die beduien, dat de zomer aan komt kruien.

 

totziens21

 

Reacties  

#5 Dj Pluto 06-09-2018 21:21
Ja dat weet ik Elske heb ik voor jou gedaan :-)
#4 Els 50 06-09-2018 20:25
Truud,Toppie Del Shannon.mijn favoriet
#3 Els 50 24-02-2018 19:34
Mandalineke,Bedankt voor je reactie,Groetjes Els.
#2 Mandalineke 24-02-2018 15:49
Mooie ingekleurde Mandala's Els. Mooi gedaan!
Groetjes Ine ( Mandalineke )
#1 Dj Pluto 02-07-2017 15:01
Graag gedaan weer Elske!
Weet je wat nu zo leuk is, bij zo'n overzicht van jouwe mandela's krijg je een goede indruk wat jouw favoriete kleur is en dat is oranje.
Als je nu bij de betekenis van de kleuren gaat kijken klopt, zoals ik jou ken, die betekenis. xx

Plaats reactie