Los de puzzels op in het Puzzelhoekje speel de Quiz en maak kans op een mooie oorkonde en de eeuwige roem bij House of Respect & Radio Kickkick ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫

Luister naar Radio Kickkick

Iedere dag

09.00  -  00.00 uur

button groen

Na 10 seconden gaat de radio spelen

Trompettertje

Maandblad van House of Respect                    

Jaargang 7- Nummer 67

mei 2018

         houseofrespect trompet muziekinstrument   houseofrespect trompet       

houseofrespect voorblad a

 

                          houseofrespect dj Pluto         houseofrespect queen 2                                                                  

Artiest van de maand

 

 houseofrespect artiest van de maand 

 

 houseofrespect anita meijer

Anita Meyer Rotterdam, 29 oktober 1954.

 

Meijer werd geboren in Rotterdam-Zuid en vier jaar later verhuisde ze naar IJsselmonde. Meijer trad als kind op eerst nog met haar broer in koortjes. Er verschenen singles onder de naam Anita & René, Go-Go en Joy. Ze begon midden jaren zeventig als een veelgevraagde achtergrondzangeres, o.a. voor Patricia Paaij. De doorbraak als soloartieste was in 1976 met The Alternative Way, een samenwerking met Hans Vermeulen. Dit nummer werd in Nederland een nummer 1-hit, en ook haar volgende singles verkochten goed.

 

 

Na enkele succesvolle singles leek het succes van The Alternative Way niet geëvenaard te worden, maar na een verandering van platenmaatschappij in 1980 werd ze begeleid door een nieuw muzikanten- en productieteam. Het album Shades of Desire volgt waarvan de single Why Tell Me Why wekenlang de eerste positie in de Nederlandse hitparades bezette en de bestverkochte single zou worden van 1981. Het werd het begin van een periode waarin Anita Meyer veel hits scoorde, waaronder They Don't Play Our Love Song Anymore.

 

 

In 1983 trad ze voor het eerst op met Lee Towers.

De nadruk begon meer op albums en optredens te liggen en het succes van de singles werd bescheidener. Met een videoclip voor Heart of Stone had ze de primeur voor een Nederlandse zangeres. In 1986 gooide een live opgenomen duet met Lee Towers, een cover van Run To Me van de Bee Gees, hoge ogen in de hitlijsten. Het zou Meyers laatste Nederlandse top 10-hit zijn.

 

Als eerste Nederlandse zangeres bracht ze, geïnspireerd op Lee Towers, een reeks shows in het Rotterdamse Ahoy, iets wat in die tijd slechts een paar artiesten in Nederland was gegund.

Meyer besloot om het vanaf 1992 rustiger aan te gaan doen om meer tijd te kunnen besteden aan haar gezin. Haar scheiding werd breed uitgemeten in de roddelpers. De titelsong van het RTL 4-programma Het spijt me bracht haar in 1994 opnieuw in de hitlijst.

 

 

In 2005 fungeerde ze als teamcaptain in het muziekprogramma Het Gevoel Van..., en in het volgende jaar werkte ze mee aan de Stage Entertainment-productie Musicals in Ahoy. In 2006 nam ze de rol op zich van de oude glamourpoes Grizabella in de musical Cats.

In 2008 verzorgden Meyer en Towers een aantal gastoptredens bij de luchtmacht kapel in het kader van de concertenreeks Hollywood in concert. In datzelfde jaar stond ze drie avonden in de Amsterdam Arena tijdens Toppers In Concert 2008.

In 2011 en 2017 werkte Meyer mee aan het tv-programma De beste zangers van Nederland, waarin ze diverse nummers van andere zangers vertolkte.

In 2013 speelde Anita de rol van Maria in The Passion (EO-RKK).

Beroemdheden die ook schilderen

 

 Tony Bennett

houseofrespect schilder tony bennett

 

houseofrespect schilder frank sinatra johnny depp

 

 Johnny Cash

houseofrespect schilder johnny cash

 

George Bush Jr

houseofrespect schilder george bush

 

Marilyn Monroe 

houseofrespect schilder marilyn monroe 

 

Michael Jackson 

 houseofrespect schilder michael jackson

 

Anthony Hopkins

houseofrespect schilder anthony hopkins

 

Paul Mcartney 

 houseofrespect schilder paul mcartney

 

Sylvester Stallone 

 houseofrespect SCHILDER syl vbester stallone

 

Ron Wood 

houseofrespect schilder ron wood  

 

Prins Charles

houseofrespect schilder prins charles a           

Creatieve foto's

 

Julien Tabet is een 20-jarige Fransman die ongelooflijk veel creativiteit

en vaardigheid gebruikt om het onvoorstelbare

voor zijn publiek te creëren.

 

houseofrespect bijzonder a

 

 houseofrespect bijzonder b

 

 houseofrespect bijzonder c

 

 houseofrespect bijzonder d

 

houseofrespect bijzonder e

 

houseofrespect bijzonder f

 

houseofrespect bijzonder g

 

houseofrespect bijzonder h

 

houseofrespect bijzonder i

 

houseofrespect bijzonder j

 

Filmpje

 Houseofrespect Filmpje

 houseofrespect filmpje b

 

Foto serie om over na te denken

 

 hopuseofrespect foto serie fotograaf11

 

houseofrespect foto10

 

houseofrespect foto9

 

houseofrespect foto 1

 

houseofrespect foto 2

 

houseofrespect foto3

 

houseofrespect foto4

 

houseofrespect foto5

 

houseofrespect foto6

 

houseofrespect 11

 

houseofrespect foto7

 

houseofrespect foto8

Gezondheid

 

 houseofrespect gezondheid

 houseofrespect gezondheid a

houseofrespect gezondheid

Energieboost nodig?

Deze voedingsmiddelen werken beter dan koffie!

Het zijn nog lekkere voedingsmiddelen ook!

Ook regelmatig een dipje als je aan het werk bent? Dan ben je waarschijnlijk geneigd om direct naar de koffie te grijpen. Veel koffie drinken kent echter ook zijn nadelen: het kan slapeloosheid, vermoeidheid, geïrriteerdheid en hoofdpijn veroorzaken. Je kunt je energie dan ook beter uit een andere hoek halen.

Zoals met deze voedingsmiddelen!

Belegen kaas

's Ochtends een broodje met belegen kaas eten zorgt ervoor dat je voldoende energie hebt om de dag aan te kunnen. In belegen kaas zit namelijk het aminozuur tyramine, wat een oppeppend effect op de hersenen heeft.

Bananen

Oma zei vroeger niet voor niets dat je een banaan moest eten als je zenuwachtig was. Bananen geven je energie en zorgen ervoor dat je beter kunt presteren bij het uitvoeren van je taken. Mocht je bananen nou echt heel erg vies vinden, dan werkt een peer ook prima.

Pure chocolade

Ook pure chocolade kan ervoor zorgen dat je je beter kunt concentreren. Dit effect ontstaat door de cacao, dus hoe donkerder de chocolade hoe oppeppender het zal werken.

Zalm

In zalm zitten omega 3-vetzuren, wat een stof is die ons lichaam om kan zetten naar energie. Hierdoor kun je een middagdipje gemakkelijk te boven komen.

Sojabonen

Ook sojabonen bevatten omega 3-vetzuren. Daarnaast zijn de boontjes ook een enorme bron van ijzer. Hierdoor zijn de bonen geschikt voor een goede energieboost en werken ze ook nog eens concentratie verhogend. Ze zijn ook nog eens hartstikke lekker.

Hoepla

 

houseofrespect hoepla

Phil Bloom

Eerste bloot op tv

Phil Bloem het eerste bloot op TV: In 1967 bracht de VPRO een nieuw programma: ‘Hoepla’. De makers schreven hiermee televisiegeschiedenis, want het eerste bloot kwam op de buis.

 

Kunstbloemenslinger

Op 28 juli 1967 verscheen ‘Hoepla’ voor het eerst op de buis. De kijker zag zanger Teddy Lee J. enthousiast staan zingen. Maar toen verscheen er plotseling een blote dame op de achtergrond, haar edele delen slechts bedekt door een enkele kunstbloemenslinger. Nederland sprak er schande van! 69 woedende leden zegden per direct hun VPRO-lidmaatschap op. De bloemendame was Phil Bloom, een 21-jarige studente aan de Rietveldacademie en lid van de artistieke beweging Fluxus. Die had als doel de ‘burgerlijke truttigheid’ van de samenleving te doorbreken.

 

Appelflauwte

Het ging de programmamakers (Willem de Ridder, Wim van der linden, Wim T. Schippers en Hans Verhagen) echter niet ver genoeg! In de derde uitzending op 9 oktober 1967, zag de ‘Hoepla’-kijker weer een blote Phil, nu verscholen achter een opengeslagen krant zitten. Onder de krant piepen haar over elkaar geslagen blote benen uit. Ze begint hardop voor te lezen: “De VPRO zet schaar in naakt van Phil”, daarna sluit ze de krant en legt deze weg. Op dat moment heeft half televisiekijkend Nederland werkelijk een appelflauwte. Voor het eerst op de Nederlandse televisie ziet men een dame geheel……naakt!

Programma Stopgezet

Kamerlid Van Dis stelde Kamervragen aan de toenmalige minister-president De Jong over dit aanstootgevende programma. Gecensureerde fragmenten van de scène verschenen zelfs in het buitenland. De VPRO werd overstelpt met 5.000 leden die opzegden. ‘Hoepla’ werd per direct stopgezet. Het reeds opgenomen vierde programma mocht niet meer worden uitgezonden. Veertig jaar later werden de opnamen in oude archieven teruggevonden en in 2008 bracht de VPRO alle vier de afleveringen alsnog uit op dvd.

Bron:

Rovers

Hond van de maand

 

houseofrespect hond

honden11

 

 houseofrespect hond b

Coton de Tuléar

Andere namen voor dezelfde hond, Katoenen Knuffelhond.

  Gezelschapshonden herkomst Madagascar

 

Algemeen:

De coton de Tuléar heeft zijn naam te danken aan de havenstad van het eiland Madagaskar. Het ras is een mix van verschillende soorten honden.

Dit blije gezelschapshondje is dol op zijn baasje en helemaal verguld als hij aandacht krijgt. Het is een speels kameraadje met zoveel energie, dat hij bijna niet moe te krijgen is.

De Coton de Tuléar is klein van stuk, maar dat is alleen zijn uiterlijk. Eigenlijk kun je hem beter omschrijven als een grote hond in een kleine verpakking met een eigenwijs randje. Een goede socialisering en consequente opvoeding is bij dit dappere baasje zeker op zijn plaats.

riendelijk, speels, intelligent, tikje eigenzinnig, alert, waaks Sociale aanleg .

Deze sociale honden kunnen het goed vinden met kinderen, soortgenoten en andere huisdieren maar zijn afwachtend naar vreemden en bezoek wordt aangekondigd.

Kan goed met andere huisdieren overweg kan goed met andere honden overweg.

Allemansvriend mits goed gesocialiseerd.

Heeft een consequente, duidelijke maar zachte opvoeding nodig.

 

Verzorging & beweging

De coton de tuléar past zich makkelijk aan maar houdt wel van spelen en ravotten.

Twee per week borstelen is voor dit dier, dat niet verhaard, meestal voldoende.

Activiteiten waarvoor dit ras geschikt is

Bewaking

Flyball

Uiterlijk:

Schouderhoogte: 25 tot 32 centimeter

Gewicht: 3 tot 6 kilogram

Vachttype: langharig

Kleur vacht: Zuiver wit, op oren gele of grijze vlekken toegestaan.

 

 

Illusie

 

 Houseofrespect illusie

Een illusie is een schijnbare werkelijkheid of

een onjuist idee van de werkelijkheid.

Een illusie is gewoon gezichtsbedrog

 houseofrespect ilussie a     houseofrespect ilussie b

Kamerplant van de maand

 

 houseofrespect plant glitter

houseofrespect plant e

De Anthurium staat bekend vanwege zijn prachtige bloemen.

De Anthurium, ook wel Flamingo plant genoemd,

is familie van de Aracea de aronskelkachtigen.

Deze kamerplant vindt zijn oorsprong in Zuid-Amerika. 

 

houseofrespect plant a

 

Anthurium is erg makkelijk in haar verzorging, ze heeft heel weinig nodig om toch heel lang mooi te blijven. Er zijn wel een paar extra tips en tricks die wij graag met je delen zodat je nóg langer plezier hebt van je anthurium plant.

 

De beste standplaats voor een blije plant

Anthuriums staan het liefst zo licht mogelijk, maar ze houden minder van direct zonlicht. Als de plant op een te donkere plek staat, zal zij minder bloemen geven. Het zijn echte warmteliefhebbers, bij een temperatuur tussen de 20°C en de 22°C voelen zij zich het prettigst. Een temperatuur onder de 16°C vindt een anthurium niet fijn. Houd ze uit de buurt van tocht en zet ze niet te dicht bij een hete radiator. Anthuriums hebben het liefste een hoge luchtvochtigheid, dus de badkamer is een plek waar zij zich ook prima thuis voelt.

 

 houseofrespect plant b

 

Verzorging anthurium planten

In de winterperiode kun je de pot anthurium het beste een keer per week water geven. ’s Zomers mag je haar best wat vaker water geven, twee keer in de week zou dan voldoende zijn. Wil je je anthurium plant extra verwennen? Besproei haar dan af en toe met een plantenspuit, zodat ze zich weer even in de tropen waant.

 

Kinderhoekje


 

 houseofrespect voor de kleintjes b

houseofrespect kleurpotlodenhouseofrespect blokken     

 

 

 

Print de kleurplaat en kleur hem mooi in
Uitleg hoe te printen vindt u onder de rubriek help

houseofrespect kleurplaat a

 

Knutselen

 

Houseofrespect knutselen 

                                      houseofrespect schaar      houseofrespect zaag houseofrespect hamer          

Op veler verzoek heb ik de miniatuurtuintjes  weer geplaatst

Neem een grote bloempot en creëer een magisch effect door hem in

te richten met mini plantjes, steentjes en huisjes. 

 

 houseofrespect knutsel a     houseofrespect knutsel b

 

 houseofrespect knutsel c     houseofrespect knutsel e

 

 houseofrespect knutsel d     houseofrespect knutsel f

 

 houseofrespect knutsel g     houseofrespect knutsel h

 

 houseofrespect knutsel i     houseofrespect knutsel k

Lang zal ze lezen

 

 houseofrespect lezen is leuk

houseofrespect lezen is leuk 2 

houseofrespect schoffies

Schoffies

Ze is zojuist de tienerleeftijd binnengetreden en zit goed in haar sportieve lijfje, mijn dochter. Ze is speels, creatief en heel sociaal. Kortom ze heeft alle eigenschappen van haar vader. Een leuke meid, vind ik, maar tot mijn verbazing vinden anderen dat ook.

Nu kan ik van mijn dochter niet zeggen, dat ze vroegrijpe neigingen heeft. 't Is een vrolijk kindje, dat met haar lichtblauwe kijkers gelukkig nog onschuldig de wereld inkijkt en de dingen beleeft zoals ze komen. 

Toch maak ik me juist om deze onnozelheid nog wel eens zorgen, vooral als je uit de kranten de perverse geslepenheid van sommige volwassenen ervaart.

****

Maar ja, troost ik mezelf dan maar, mijn vrouw is ook eens jong geweest en zij is tenslotte toch ook goed terecht gekomen.

Eén van de fijnste momenten op een camping is de tijd dat de kinderen naar bed gaan. Een uur of half tien is daarvoor een hele nette tijd.

Wij hadden ons geïnstalleerd in de voortent, gewapend met koffie, koek en een spelletje, dat we vaak speelden met z'n tweeën.

Ineens werd er gefrommeld aan de ritssluiting van de voortent en een brutaal jongenskoppie steekt zijn snuit naar binnen en zegt in onvervalst

Amsterdams: " He, ouwe, is dat meissie thuis?"

 ****

Ik laat mijn koffie zakken en kijk in twee vrijpostige blauwe oogjes, die speurend de voortent doorzoeken.

Mijn vrouw kijkt me aan en gebaart met haar ogen, dat ik me rustig moet houden.

"Wie ben jij?" vraag ik en probeer een beetje dreigend te kijken, gewoon uit voorzorg.

"Ikke? Ik ben Allebert, maar ik mot van Tonnie vraogen, of dat meissie verkering met-em wil"

"Dat meissie ligt al op bed," zeg ik.

"Jezus nou al", zegt Allebert en hij schreeuwt achterom:" Tonnie!!! Ze leg al op bed!!"

"Verdomme," hoor ik een stem verderop zeggen," ken ze d'r niet uitkomme?"

"Of ze d'r niet uit ken komme," zegt Allebert weer naar binnen.

"Neen," zeg ik," en jij hoort er ook in te liggen."

 ****

De opening van de voortent valt dicht en Allebert slentert weg onder het mompelen van:"Krijg nou wat."

"Dat gedonder moet ik hier niet hebben, hoor," zeg ik tegen mijn vrouw, alsof zij er de schuld van is.

Intussen hou ik de silhouetten van de twee knapen nauwlettend in de gaten door het plastic raam.

"Mag ik alsjeblieft met deze onrust nog een paar jaar wachten?"

"Ach, wind je niet zo op," zegt mijn vrouw, "ze zijn zo weer weg."

Maar ze waren niet zo weg.

Ze wensten het nog niet op te geven, kom nou, ik weet toch hoe ik vroeger zelf was. Ze stelden zich op aan de zijkant van de caravan, zodat wij ze niet konden zien.

Zien niet, maar horen wel.

"We gaon d'r gewoon roepen joh, hoe heet ze?"

"Hoe ken ik dat weten? Je mot op het raom kloppen"

 ****

Op hetzelfde moment klinkt er een zacht tikken tegen het zijraam van de caravan, toevallig precies waar mijn dochter ligt. Dat werd mij toch te gortig.

Ik ritste de voortent open en beet de jongens toe:"Wegwezen hier!" en in hun eigen taal voegde ik er nog aan toe:"Moeve!"

De jongens stoven weg en bleven verderop staan. Teleurstelling en kwaadheid lag in hun houding. Ik bleef ook buiten staan en keek naar de beide jongens, die zwart aftekenden tegen de lichten op de camping.

"Zal ik me broer effe haolen, ouwe seikerd?" riep er een.

"Moet je doen," zei ik,"dan wacht ik hier."

Ik haalde diep adem om m'n borstkas breder te maken.

"Stel je toch niet zo aan," kwam mijn vrouw ongerust en trok me mee naar binnen.

Afijn de knapen dropen af en ik zette me weer in de voortent aan het spelletje.

De broer is gelukkig niet gekomen, maar toch bleef ik nog heel lang naar buiten gluren als een waakhond.

Daarom verloor ik die avond ook het spelletje van mijn vrouw. "Dom geluk," zei ik tegen haar toen het ten einde was.

 ****

"Wat een schoffies, hè pap," zei mijn dochter de volgende morgen bij het ontbijt.

"Ze zijn verliefd op je," zei mijn vrouw,"dat is toch romantisch."

Ik keek haar kwaad aan en gebaarde dat gevoel nou juist niet aan te wakkeren.

"'t Zijn rot jongens he pap," zei mijn zoontje. Hij is zes.

Ik keek hem dankbaar aan, hij was mijn maatje.

"Zullen wij samen gaan vissen vandaag?" bood ik hem aan als beloning voor zoveel solidariteit

"Kan niet," zei hij," ‘k heb afgesproken met Fiona."

Loesje

 

houseofrespect loesje klein

 

 houseofrespect loesjes .b      houseofrespect loesjes .c

 

 houseofrespect loesjes .d      houseofrespect loesjes .e

 

 houseofrespect loesjes .f     houseofrespect loesjes a

Mandala

 

houseofrespect mandala  

                                                              houseofrespect potloden21houseofrespect puntenslijper

                                                    

Een Mandala inkleuren is een vorm van meditatie en kan

rustgevend zijn, door concentratie kan je je geest leeg maken.

Het helpt je om jouw innerlijke kracht te vinden.

Kleur de Mandala in één richting en van buiten naar binnen.

Hierdoor werk je onbewust naar je eigen middelpunt toe.  

 

houseofrespect mandal 21 

Mandala ingestuurd door Els

Els

 a houseofrespect els

 Het wordt een super mooie collectie!

En Els vindt hier rust en ontspanning in.

 

 houseofrespect mandala 19houseofrespect mandala 20        

 houseofrespect mandala 1houseofrespect mandala 18

 houseofrespect mandala 17houseofrespect mandala 16

  

 houseofrespect mandala 14houseofrespect mandala 15

 houseofrespect mandala 12houseofrespect mandala 13

 houseofrespect mandala 11houseofrespect mandala 10

 houseofrespect mandala 9houseofrespect mandala 8

 houseofrespect mandala 7houseofrespect mandala 6

 houseofrespect mandala 5houseofrespect mandala 4

  houseofrespect mandala 3houseofrespect mandala 2

Mandala kleuren betekenis

 

 Mandala

De gebruikte kleuren geven aan hoe

je op dat moment in het leven staat.

 

 Geel 

Wijsheid – helderheid – verstand - gevoel van eigenwaarde – logica –

nieuwsgierig

 

 Goud 

het liefhebbende hart - liefde tot de zon en de natuur - het bewuste leven

 

 Grijs 

mist – neutraliteit – besluiteloos–onverschillig– te neergeslagen -

kwetsbaarheid

 

 Groen 

Natuur - moeder aarde –rust – hoop – tederheid –troost

 

 Indigo 

Meditatie – ervaring - het weten – visie – geborgenheid – wijsheid –

individualiteit

 

 Oranje 

Geestdrift – enthousiasme – vrolijkheid – extravert – gevoel – levendigheid

 

 Rood 

Energie – levenskracht – macht - vuur en ambitie - opwindend –strijdlust -

openheid

 

 Roze 

verzachtend – genezend - liefde schenken

 

 Violet 

onderscheidingsvermogen – mystiek – spiritueel – intuïtie – toveren

 

 Wit 

het zijn - het licht – reinheid – onschuld – harmonie

 

 Zilver 

de gevoelswereld - de maan – droomwereld – het onbewuste

 

 Zwart – de dood – afschermen – verstoppen – mysterie -

verborgen geheimen

Moppentrommel

 

houseofrespect moppentrommel a

 

Op een ochtend wordt een vrouw wakker. Slaperig zegt ze tegen haar man, die in zijn pyjama naast het bed staat: “Kijk jij eens uit het raam om te zien wat voor weer het is.” De man loopt naar het raam, schuift de gordijnen open en zegt: “Ik kan het niet goed zien, het is mistig!”

****

Een politiehond reageert op een advertentie van de FBI. “Je moet eerst aan al onze voorwaarden voldoen”, zegt het hoofd personeelszaken. “Ten eerste moet je 60 woorden per minuut kunnen typen.” De hond gaat achter de typemachine zitten en typt 80 woorden per minuut. “Heel goed”, zegt het hoofd personeelszaken, “maar je moet ook een fysieke test doen en daarna een hindernissenparcours foutloos afleggen.” De hond legt beide tests zonder fouten af in een record tijd. “De laatste eis is dat je volledig tweetalig moet zijn”, zegt de man van personeelszaken. Vol zelfvertrouwen kijkt de hond hem aan en zegt: “Miauw!”

 

houseofrespect humor a

 

houseofrespect humor bcartoon 7houseofrespect humor c

 

Nostalgie door Els

 

houseofrespect nostalgie 


houseofrespect jukeboxhouseofrespect elvis

 

houseofrespect boer1

De boerderij

 

Tegenwoordig hebben de meeste boeren in Nederland grote boerderijen met een soort product.

Ze verbouwen bijvoorbeeld alleen suikerbieten.

Maar vroeger was dat anders.

Toen waren de meeste boerenbedrijven kleine gemengde bedrijven.

Boeren hadden dan bijvoorbeeld vijftien koeien, een paar varkens en kippen.

En op het land verbouwde ze verschillende gewassen.

Zoals aardappelen en suikerbieten.

Ze deden dus aan landbouw en aan veeteelt.

 

De opbrengst van het land werd niet alleen verkocht op de markt, maar was ook voedsel voor de boerenfamilie en de dieren.

Het werk op de boerderij was zwaar.

Er waren nog niet zoveel machines als nu.

Veel werk werd met de hand gedaan.

Het melken bijvoorbeeld.

De boeren hadden het niet makkelijk.

Dit boerderijtje werd rond 1850 gebouwd op de Veluwse zandgronden.

Deze kleine eenvoudige landarbeiderswoning kwam je met name tegen op de Veluwse zandgronden.

 

houseofrespect boerderij c

 

In deze streek hadden landarbeiders vaak een kleine boerderij met een lapje grond,maar werkten ze voor de kost bij een boer in de regio.

De boerin droeg meestal opknappers goed,dit was kleding de ze droeg voor smerige karweitjes.

Ging de boerin er op uit dan droeg ze een betere rok met short en een mooi geplooid mutsje

Toch wisten velen zich op te werken tot een kleine zelfstandige boer.

Ze begonnen met wat eigen kippen en geiten,maar als de zaken goed liepen kwamen daar varkens en een koe bij 

 

     houseofrespect boerderij b   v housofrespect boerderij a

 

Gezinnen probeerden rond te komen van de bedrijfsopbrengsten,maar vulden hun inkomsten aan met bijverdiensten uit de stroperij en bosarbeid

Wanneer het lukte te leven uit inkomsten van eigen produktie,werd er minder voor boeren gewerkt.

Zo ging het vroeger dus op de boerderij,er is wel een hoop veranderd.

Recept

 houseofrespect recept van de maand

                                                             houseofrespect koken a

                                                                            houseofrespect koken b          

Snelle aardappel-preischotel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 duopak aardappelschijfjes (700 g)

1 zak gesneden prei (300 g)

250 ml kookroom light

2 tenen knoflook, geperst

2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden

100 g geraspte kaas jong

1 rookworst

4 tomaten, in partjes

 houseofrespect preischotel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de aardappelschijfjes met de prei in een kom. Voeg de kookroom, de knoflook, de kruiden en de helft van de kaas en zout en peper naar smaak toe. Meng alle ingrediënten voorzichtig en schep ze in de grote ingevette ovenschaal. Bestrooi met de andere helft van de kaas. Doe de rookworst in een kleine ingevette ovenschaal. Bak de aardappel-preischotel en de worst in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar. Serveer de partjes tomaat erbij.

Eet smakelijk                                                       

Tip van Oma

 

houseofrespect tip van oma

houseofrespect oma tip b

Heet eten

Als je te pikant gegeten hebt teveel sambal,hete pepers,...nooit water drinken!!! dat verspreid de brand alleen.

Eet een stukje brood en laat dit even in je mond.

Dit zal de brand absorberen.

 houseofrespect oma tip b

 

Verstopte gootsteen

Doe een theelepeltje baking soda, te koop bij de supermarkt, in het putje,

giet daarover schoonmaakazijn en het gaat bruisen.

Het putje is weer brand schoon.

houseofrespect oma tip a

Toon

 

houseofrespect toon

houseofrespect toon

 

Wereld
we weten ’t allemaal, ’t is er een bende
’t is er te eng, en te vijandig en te vol
het is in hoofdzaak grote rotzooi en ellende
op onze groene, blauwe, grijze, grauwe bol

 houseofrespect planeten7

’t is haat en nijd, elkaar de pas afsnijden
en door de steden raast een ‘rücksichtlos’ geweld
maar of we vloeken, vechten, vallen, lachen, lijden
er staan weer altijd boterbloemen in het veld

 ****

er zijn nog immer die momenten van vervoering
al lijkt dat bolletje ook nòg zo negatief
tussen de puinhoop schemert altijd de ontroering
van mensen die nog zachtjes zeggen: ‘k heb je lief

Tuinieren

 

   houseofrespect tuin a   

                                             houseofrespect tuinieren

De tuin in mei

De heerlijke en vaak zonnige meimaand is aangebroken. Vanaf mei is overal in de natuur te merken dat de zomer in aantocht is. De vogels zijn druk in de weer: ze maken nestjes en leggen eitjes. Kleurige borders en voorjaarsbloeiers maken de tuin tot een fleurig geheel.

 

 Het gazon in mei

 houseofrespect tuinieren gazon

Op sommige plaatsen op het gazon blijft een laagje water staan of blijft de grond erg nat. Je kunt een mestvork in de aarde steken en deze zacht heen en weer bewegen. Op deze manier kan het water dieper de grond in zakken.

Strooi als er regen is voorspeld kunstmest op het gazon en herhaal dat binnen een maand. Op deze manier blijft het gazon in gezonde conditie!

Afhankelijk van de groei mag je het gazon weer regelmatig maaien. Vanaf deze periode kan dat ongeveer 1 tot 2 keer per week.

Onderhoud van de vijver in mei

houseofrespect tuinieren vijverhouseofrespect tuinieren vijver

Vergeet de vissen niet. Vanaf nu moeten ze weer volop bijgevoerd worden. Zorg er echter wel voor dat al het voer opgegeten wordt. Beter een aantal keren achter elkaar kleine porties voeren, dan teveel in één keer.

Staat het moerasgedeelte langs de vijver nog leeg? Dan kun je nu de kattenstaart of lisdodde aanplanten. Deze beplanting geeft je vijver een mooiere uitstraling.

In de vijver zet de groei van de beplanting door. Let op of het filter nog voldoende water geeft en spoel eventueel de filtermaterialen om.

Beplanting in mei

houseofrespect tuinieren beplanting 

Je kunt alle zaden van eenjarigen en tweejarigen of vaste planten nu gelijk in de volle grond planten. Denk aan soorten zoals papaver, vlijtige liesjes, leeuwenbekjes, duizendschoon en madelieven.

Schrijf de naam van de plant op een houten wasknijper en zet deze op de rand van de pot. Dit geeft een decoratief effect en op deze manier weet je altijd welke plant in welke pot staat.

Voor vetplanten begint nu de rustperiode. Geef deze daarom weinig water. Dit zorgt ervoor dat de grond droog en los blijft.

Na 15 mei zijn de ijsheiligen voorbij, dit wordt als periode gezien dat de kans op nachtvorst is geweken. Vanaf nu kunnen de voorgezaaide eenjarigen in de grond worden geplant. Denk bijvoorbeeld aan de tabaksplant en middaggoud.

Snoeien in mei

houseofrespect tuinieren snoeien

Kijk voordat je gaat snoeien de struiken even na. Er kunnen vogelnestjes in zitten.

Groenblijvende hagen, zoals buxus, hulst, liguster en coniferen, kunnen in de meimaand prima gesnoeid worden. Het snoeien van deze hagen kan nog tot in augustus, maar nu zullen de jonge scheuten zich beter ontwikkelen. Doe dit wel bij voorkeur op een bewolkte dag, zo kunnen de snoeiwonden beter genezen.

Perkrozen en rozen op stam kunnen nu tot op 3 tot 5 ogen teruggesnoeid worden. Bij de klimrozen kunnen de zijtakjes op de gesteltakken kortgeknipt worden.

 houseofrespect tot ziens 

   

                        

Plaats reactie


Inloggen leden

Social share

Deel dit!

Volg ons!