Trompettertje september

 

 

Maandblad van House of Respect                    

Jaargang 8

Nummer 82

September 2019

                          houseofrespect trompet muziekinstrument   houseofrespect trompet       

houseofrespect voorblad a

 

                                                    houseofrespect dj Pluto         houseofrespect els voorblad                                                                 

 

 houseofrespect artiest van de maand         

shaffy 1  Een ziel wordt nooit oud, alleen het omhulsel   

                                                         

Acht roerende teksten van Ramses Shaffy

‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’, wie kent deze tekstregel niet? Ramses Shaffy zong het voor het eerst in 1971, en nog steeds zingt jong en oud het mee. Ramses overleed in 2009 aan slokdarmkanker. Hiermee verloor Nederland een iconisch figuur. Een kunstenaar die geweldige teksten in fantastische muzikale arrangementen verpakte. We verzamelden een paar van Ramses Shaffy zijn mooiste strofes uit songteksten, oneliners en andere intrigerende uitspraken. Altijd weer verrassend om te merken dat wanneer je teksten van liedjes die je goed kent op papier ziet staan, je weer hele andere dingen opvallen..
shaffy zo jong nog

 Ramses Shaffy 1970 zo jong nog!

 

Ramses Shaffy over mediteren

Meditatie valt te leren, maar eigenlijk is het meer ‘herkennen’ dan leren. De mijne, nou ja, de mijne, die vorm van meditatie is al tweeduizend jaar oud, is Vipassana, een ademhalingsmeditatie. Het helpt ook tegen de zenuwen. En als dingen tegen zitten. Dan heb ik dat cadeau bij de hand.

 

Uit een interview met Trouw 1996

‘Hij is hoogst interessant’, dacht een vrouw van een man

‘Want hij zwijgt zo mystiek, daar houd ik van’

Maar na een tijd zei hij ‘s wat

Toen bleek dat hij niets te zeggen had

Weer nul op rekest, zij ging weer op pad

Op zoek naar een man met meer woordenschat

 

Ramses Shaffy over alleen zijn.

Alleen zijn is een groot geschenk, een luxe. Vrijheid, volledig bij jezelf kunnen zijn en niet gestoord worden: dat is de schoonheid van alleen zijn. De andere kant van de medaille is eenzaamheid: verschrikkelijk verlangen naar iemand die er niet is. ‘God mocht ik maar iemand in mijn armen houden.’ Eenzaam zijn, dat is vreselijk. Het kan vormen aannemen waardoor je helemaal niet meer functioneren kan. Ik ken het heel erg goed, bijna als mijn naam.

 

Uit het lied ‘Laat me’ van Ramses Shaffy

Ik zal ook wel een keertje sterven

Daar kom ik echt niet onderuit

Ik laat m’n liedjes dan maar zwerven

en verder zoek je het maar uit

 

Voorlopig blij ik nog jou zoenen

Jouw zwarte schaap, jouw trouwe fan

Ik blijf nog lang en liefst nog langer

En laat me blijven wie ik ben

 

Laat me, Laat me

Laat me mijn eigen gang maar gaan

Laat me, Laat me

Ik heb ‘t altijd zo gedaan

 

Ramses Shaffy over zichzelf

Van alles wat ik over mezelf zeg, kan ik meteen het tegendeel beweren, Eerlijk en oneerlijk, trouw en ontrouw. Maar nooit spijt.

Ik analyseer niets. Mezelf niet, mijn werk niet, de toestand in de wereld niet. Ik ben alleen nieuwsgierig. Analyseren, dat moeten

anderen maar doen. Het zit niet in mijn aard. Ik begin er gewoon niet aan. Ik ben te weinig begaafd in die richting.

 

wim sonneveld

Grand Gala du Disque Populaire 1968

Ramses Shaffy & Wim Sonneveld

 

Feitjes over Ramses Shaffy

Ramses Shaffy werd in 1933 geboren in de Parijse voorstad Neuilly-sur-Seine. Zijn vader was een Egyptische consul, zijn moeder een Poolse gravin van Russische komaf. De eerste zeven jaar van zijn leven woonde hij met zijn moeder in Cannes. Toen zij tuberculose kreeg, kwam Ramses Shaffy via zijn tante terecht in een kindertehuis in Utrecht. Daarna ging hij naar een pleeggezin in Leiden. De impact van het afscheid van zijn moeder, hoor je terug in het nummer Trein naar het noorden.

 

Acteur en Zanger

Via de Amsterdamse toneelschool kwam Ramses Shaffy als acteur in 1955 bij de Nederlandse Comedie. In de jaren 60 brak hij door als zanger. Ramses Shaffy zijn bekendste nummers zijn Sammy, We zullen doorgaan, Pastorale, Laat me, Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder en Shaffy cantate.

                                                     

 Houseofrespect Filmpje

 houseofrespect filmpje b

 Klik in het videovenster rechtsonder

op het vierkantje voor volledig beeld. 

 

 

 

fotograaf11   

 

Vrijheidsbeeld in aanbouw New York Verenigde Staten

vrijheidsbeeld 2 

Het Vrijheidsbeeld was een geschenk van Frankrijk aan de Verenigde Staten ter ere van het eeuwfeest van de Onafhankelijkheidsverklaring en als teken van vriendschap. Het beeld werd in juli 1884 voltooid in Frankrijk. In juni 1885 arriveerde het beeld in de haven van New York, na een reis over de Atlantische Oceaan te hebben gemaakt. Tijdens deze reis bestond het beeld uit 350 stukken, verdeeld over 214 kratten. In april 1886 was het nieuwe voetstuk klaar. In een tijdsbestek van vier maanden werd het beeld weer in elkaar gezet.

Eiffeltoren iconische bouwwerken in aanbouw

Eiffeltoren

De Eiffeltoren werd tussen 1887 en 1889 gebouwd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1889; de Eiffeltoren zou de monumentale toegang tot de tentoonstelling worden. Het jaar 1889 was niet toevallig uitgekozen: het was de honderdste verjaardag van de Franse Revolutie. De Eiffeltoren werd op 31 maart 1889 ingehuldigd en op 6 mei officieel geopend. In totaal werkten 250 staalarbeiders mee aan de bouw. Het was voor die tijd opmerkelijk dat geen enkele arbeider tijdens de bouw het leven liet (er verongelukte alleen een arbeider die buiten werktijd met zijn verloofde de toren beklom). Aanvankelijk werd de Eiffeltoren bekritiseert vanwege het lelijke ontwerp, maar al snel werd de toren hét symbool voor Parijs en een van de meest iconische bouwwerken ter wereld.

 Opera House in aanbouw Sydney Australië

GettyImages 4

Het plan om het Sydney Opera House aan de haven van Sydney te bouwen, ontstond in 1955. Er werd een internationale architectuurwedstrijd voor uitgeschreven. Jørn Utzon won de wedstrijd met dit ontwerp; hij zou het ontwerp in één keer zonder meetlat of rekenmachine vanuit de hand hebben getekend. Utzon hield veel van zeilen. Dit gebouw zou zijn liefde voor de zeilsport symboliseren omdat de daken niet alleen op schelpen lijken maar ook op de zeilen van een groot zeilschip. Sydney Opera House werd in 1973 geopend door koningin Elizabeth II, veertien jaar nadat met de bouw begonnen werd. Het dak bestaat uit 1.056.000 tegeltjes in wit- en grijstinten, die speciaal uit Zweden geïmporteerd zijn. Het is een van de meest iconische bouwwerken die in de vorige eeuw gebouwd zijn.

Golden Gate Bridge in aanbouw San Francisco Verenigde Staten

GettyImages 2

De bouw van de Golden Gate Bridge, een van de meest iconische bouwwerken van Amerika, is begonnen op 5 januari 1933 en de brug is opgeleverd in april 1937. Voor de veiligheid was er tijdens de bouw een net gespannen onder de brug, waardoor negentien bouwvakkers zijn gered. Desondanks zijn er elf bouwvakkers omgekomen, waarvan tien op dezelfde dag. De brug Golden Gate Bridge is ontworpen door de Amerikaanse ingenieur Joseph B. Strauss en werd in vier jaar tijd gebouwd. Kosten: circa 35 miljoen dollar.

Kanaaltunnel in aanbouw Frankrijk en Engeland

GettyImages 5

Nog een iconisch bouwwerk onder de grond: de Kanaaltunnel, van Frankrijk naar Engeland. De bouw van deze tunnel werd voltooid op 6 mei 1994. De tunnel loopt van het dorp Coquelles bij Calais in Noord-Frankrijk naar Folkestone in Kent. De tunnel is ongeveer 50,5 kilometer lang: 3,3 kilometer in Frankrijk, 9,3 kilometer in het Verenigd Koninkrijk, en 37,9 kilometer onder water.

Tower Bridge in aanbouw Londen Engeland

GettyImages

De bouw van de Tower Bridge werd gestart in 1886 en heeft acht jaar geduurd. Twee massieve landhoofden, met meer dan 70.000 ton beton, werden in de rivierbodem geplaatst om de constructie te ondersteunen. Meer dan 11.000 ton staal was nodig voor het skelet van de torens en loopbruggen. Dit werd dan bekleed met graniet en steen, zowel om het staal te beschermen als om de brug een mooiere aanblik te geven. De bouw van de brug over de Theems in Londen werd in 1894 voltooid.

World Trade Center in aanbouw New York Verenigde Staten

GettyImages

Het World Trade Center of WTC was een complex van zeven gebouwen met een totaal vloeroppervlak van 1,24 miljoen m² gelegen in het financiële hart van New York. De bouw begon in in 1968 en werd voltooid in in 1970. In 1973 vond de officiële opening plaats. Op 11 september 2001 werden de twee meest iconische bouwwerken van New York doorboord door twee door terroristen gekaapte passagiersvliegtuigen.

Burj Khalifa in aanbouw Dubai Verenigde Arabische Emiraten

Burj Khalifa dubai iconische bouwwerken bouw

Burj Khalifa is een wolkenkrabber in Dubai . Op 21 september 2004 werd begonnen met de bouw. Op 21 juli 2007 nam de Burj Khalifa de titel ‘hoogste gebouw ter wereld’ over van de Taipei 101 in Taiwan. Op 17 januari 2009 bereikte de toren zijn hoogste punt, met een hoogte van 828 meter. De wolkenkrabber behoort tot de meest iconische bouwwerken van deze eeuw.

Mount Rushmore in aanbouw Keystone Verenigde Staten
GettyImages 3

Mount Rushmore is een Amerikaans monument, gelegen in de Black Hills nabij Keystone, South Dakota. Mount Rushmore toont 18 meter hoge, uit graniet gehakte portretten van vier Amerikaanse presidenten: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. Het monument herdenkt de geboorte, groei en ontwikkeling van de Verenigde Staten. In 1927 begonnen de werkzaamheden van een van de meest iconische bouwwerken uit de geschiedenis van de mensheid. In 1934 werd het eerste portret onthuld, dat van George Washington.

 

Berlijnse Muur in aanbouw Berlijn Duitsland

GettyImages 2

De Berlijnse Muur scheidde West-Berlijn en Oost-Berlijn van van 13 augustus 1961 tot 9 november 1989. In de nacht van 12 op 13 augustus werd begonnen met de bouw van de Berlijnse Muur. De muur stond in zijn geheel op grondgebied van de DDR. De Oost-Duitse arbeiders die de Muur bouwden, mochten immers niet op West-Berlijns grondgebied komen. Dit betekende in de praktijk dat als men vanuit het Westen naar de Muur liep, men feitelijk gezien al in de DDR was.

 

afscheid 2

 

Afscheid

Van de week kreeg je te horen,

dat ik niet mee bij je zal komen.

4 jaar lang kwam ik in je huis,

ik was bij jou helemaal thuis.

 **** 

Maar door regeltjes in de wet,

wordt jij aan de kant gezet.

Ze zeggen ik moet aan mezelf gaan denken,

aandacht aan een ander schenken.

 ****  

Afscheid nemen van jou doet pijn,

je zult in mijn gedachten zijn.

Het ga je goed lief mens,

dat is mijn enigste wens. 

  

houseofrespect gezondheid                                                    

 houseofrespect gezondheid a

 netelroos

Netelroos dit zijn de symptomen en zo behandel je het.

Zo herken je het en kom je er weer vanaf.

Netelroos of galbulten kunnen bij mensen op iedere leeftijd voorkomen. Gemiddeld kunnen één op de vijf mensen last krijgen van netelroos, zowel mannen als vrouwen. In de meest gevallen gaat de acute netelroos na korte tijd weer over, vaak binnen één tot zes weken. Bij chronische netelroos duurt het langer dan zes weken.

Netelroos is niet besmettelijk of erfelijk maar kan wel erg vervelend zijn.

Mogelijke oorzaken.

Netelroos ontstaat door de stof histamine. Deze stof ligt opgeslagen in het lichaam en komt vrij wanneer het geprikkeld wordt. Bij acute netelroos zijn de oorzaken soms bepaalde voeding of medicatie. Bij de chronische variant zijn bij de meeste patiënten de precieze oorzaak niet te achterhalen. In sommige gevallen kan druk op de huid, zonlicht of een onderliggende infectie de oorzaak zijn. Stress kan de huidaandoening verergeren.

Rode plekken.

In korte tijd kunnen er rode, geïrriteerde plekken op de huid ontstaan. Deze plekken veranderen soms is grotere vlekken die samenvloeien. Met name de jeuk is wat deze huidaandoening vervelend maakt. Een huisarts kan deze huidreactie vrij gemakkelijk constateren. Een vraaggesprek, lichamelijk onderzoek en bloedonderzoeken zouden moeten uitwijzen waar de klachten vandaan komen en welke behandeling het beste aansluit op de patiënt.

Behandeling.

Omdat een duidelijke oorzaak vaak lastig te achterhalen is, wordt er als behandeling in veel gevallen medicijnen voorgeschreven. Antihistaminica is de eerste stap om de huidziekte tegen te gaan. Deze medicijnen blokkeren de werking van de stof histamine. Wanneer dit onvoldoende aanslaat, kan de huisarts voorstellen om de dosering te verhogen of andere medicatie te proberen. Bij chronische netelroos is meestal een uitgebreidere behandeling nodig en worden patiënten doorverwezen naar een specialist.

houseofrespect hond

Maltese 

De Maltezer is een hondenras dat zachtaardig en onverschrokken is,

de Maltees begroet iedereen als een vriend.

Kenmerken van de Maltezer

Hondenrassengroep: Gezelschap honden

Lengte: 8 inch tot 10 inch lang op de schouder

Gewicht: tot 7 pond

Leeftijd: 12 tot 15 jaar

Maltezer

Ze leren snel als ze worden beloond voor hun inspanningen. Omdat ze een lange geschiedenis hebben als gezelschap honden, hebben Maltezen veel menselijke aandacht nodig en lijden ze aan verlatingsangst . Als ze elke dag urenlang alleen worden gelaten, kunnen ze blaffen en destructief worden. Geen enkel ras is perfect, en Maltezers zijn soms onverdraagzaam voor kleine kinderen of andere honden, vooral als ze te veel zijn verwend door hun mensen. Als dit gebeurt, kunnen ze heel beschermend, blaffend en zelfs bijtend worden als dieren of mensen worden gezien als een bedreiging voor hun relatie met hun geliefde menselijke familie. Zelfs tolerante Maltezers zijn echter geen goede keuze voor gezinnen met kleine kinderen, omdat ze zo klein zijn en gemakkelijk gewond kunnen raken. Zoals alle honden, moeten ze hun plaats in huis worden bijgebracht, en hebben ze een goede socialisatie en basistraining voor gehoorzaamheid nodig .

Persoonlijkheid

De Maltezer is een natuurlijke ham met een levendige persoonlijkheid. Omdat hij zo mensgericht is, doet hij er goed aan om te trainen en reageert hij op positieve versterkingen zoals voedselbeloningen , prijzen en spelen. Fearless, Maltese veronderstellen dat iedereen die ze ontmoeten – mens of dier – een vriend is. Lief en schattig, ze staan ​​erom bekend dat ze altijd hun zin krijgen – zelfs met mensen die niet van plan zijn ze te verwennen. Temperament wordt beïnvloed door een aantal factoren, waaronder erfelijkheid, training en socialisatie . Puppy’s met een aangenaam temperament zijn nieuwsgierig en speels, bereid om mensen te benaderen en door hen te worden vastgehouden.

Gezondheid

Maltezen zijn over het algemeen gezond, maar net als alle rassen zijn ze gevoelig voor bepaalde gezondheidsproblemen. Niet alle Maltezers zullen een of meerdere van deze ziekten krijgen, maar het is belangrijk om bewust te zijn van hen als u dit ras overweegt

 

Omgekeerd niezen

Soms verward met een samengevouwen luchtpijp, dit is een veel minder ernstige aandoening en duurt slechts een paar minuten. Omgekeerd niezen treedt voornamelijk op wanneer uw hond opgewonden is of probeert te snel te eten of te drinken. Het kan ook optreden als er pollen of andere irriterende stoffen in de lucht zijn. Afscheidingen van de neus van de hond vallen op hun zachte gehemelte, waardoor het in een automatische reactie over de luchtpijp wordt gesloten. Dit kan erg beangstigend zijn voor je Maltezer, maar zodra hij kalmeert, stopt het omgekeerde niezen. Knip zachtjes in zijn keel om hem te helpen ontspannen.

Zorg

Maltezen houden van een normale wandeling of buiten spelen. Ze blijven vaak speels tot ver in de ouderdom. Omdat ze binnen actief zijn en niet veel beweging vereisen , kost het niet veel moeite om ze in goede conditie te houden. Als vuistregel, wacht tot je Maltese pup 8 maanden oud is om heel ver met hem te lopen, omdat zijn botten nog in ontwikkeling zijn. Laat je puppy in zijn eigen tempo op je omheinde tuin spelen totdat hij volwassen is, en breng hem dan naar je dierenarts voor een controle voordat je aan een geregimenteerd oefenprogramma begint. Maltezen zijn beslist huisvrouwen en tolereren geen extreme hitte of kou goed. Veel mensen trainen hun Maltezer zodat ze hem niet buitenshuis hoeven mee te nemen als het weer te warm of te koud is.

Voeding

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid: 1/4 tot 1/2 kopje droog voedsel van hoge kwaliteit per dag, verdeeld over twee maaltijden. Zorg ervoor dat uw Maltees niet dik wordt door zijn eten te meten en hem twee keer per dag te voeden in plaats van voedsel weg te laten. U kunt zien of hij te zwaar wordt door hem de praktijktest te geven. Plaats je handen op zijn lichaam, duimen langs de wervelkolom en vingers verspreid over zijn zijden. Als je zijn ribben kunt voelen, is hij in goede staat, maar als ze begraven liggen onder een laag vet, is het tijd om hem op dieet te zetten en bezuinig op de hoeveelheid traktaties die u geeft.

Kinderen en andere huisdieren

De meeste Maltese fokkers verkopen geen puppy’s aan gezinnen met jonge kinderen. Het is gewoon te gemakkelijk voor een peuter om een kleine Maltees te verwonden door hem te laten vallen, erop te stappen of hem te strak vast te houden. Hij doet het veel beter in een huis met rustige oudere kinderen of alleen volwassenen die hem zullen behandelen met de zorg die hij nodig heeft. Maltezen kunnen goed opschieten met andere honden en katten als ze al op jonge leeftijd gesocialiseerd zijn. Ze zijn zich echter niet bewust van hun kleine formaat en moeten worden beschermd tegen het aannemen van honden die tien of twintig keer groter zijn dan hun maat.

 

 

 houseofrespect huishoudelijke tip

                                                              houseofrespect huishouden a    houseofrespect huishouden b 

 

huishoudelijke tip 

Zo hou je die vervelende vliegen uit je huis

Mooi weer en warme temperaturen staan vaak gelijk aan vliegen

Niet alleen is de zomer een tijd waarin de wespen je rond de oren zoemen, maar ook die vieze dikke vliegen weten zich weer te infiltreren in je huis. Laat dat nu net het laatste zijn waar je zin in hebt. Gelukkig kun je die plaag op een afstandje houden door de volgende maatregelen in je huis te nemen.

Op afstand houden

Voorkomen is beter dan genezen en ook wat vliegen betreft is voorkomen beter dan verjagen. Gelukkig zijn er een aantal kleine dingen die je kunt doen om die vervelende vliegen buiten je huis te houden. Wij geven je een fijn overzichtje.

Vuilnisbakken afsluiten

Hoe vaak komt het niet voor dat je vuilnisbak eigenlijk al te vol zit, waardoor die niet meer zo mooi sluit? De luieriken onder ons weten dat het best vaak kan zijn. Helaas trek je daar juist vliegen mee aan. Zorg ervoor dat je vuilnisbakken en vuilniszakken goed afsluit.

Laat geen zoetigheid rondslingeren

Een lege pot jam of een lege limonadefles laat je al snel op het aanrecht staan voor je het weggooit, maar binnen een mum van tijd hebben vliegen de zoetigheid in de gaten. Hou de vliegen op afstand door de potten en flessen goed af te spoelen.

Vliegenramen

Een raampje open gooien is heerlijk voor wat frisse lucht, maar vliegen kunnen hierdoor makkelijk de weg naar binnen vinden. Een vliegenraam is daarom je beste vriend. Plaats de roosters voor je ramen en het zorgt er in ieder geval voor dat de vliegen niet via het raam je huis binnenkomen.

Knoflook

Er zijn genoeg dingen waar vliegen niet zo van houden en een ding waar ze echt een aversie tegen hebben is knoflook. Doe daar je voordeel mee. Je zou een bouillon van knoflook kunnen maken door verse knoflook in water te koken. Zo week je de oplosbare delen van de knoflook los. Haal de teentjes uit het water en zet het water in een kommetje bij je raam.

Azijnmengsel

Vind je een knoflookmengsel maken een beetje extreem? Dan kun je ook een kommetje met azijn voor het raam zetten. Ook de geur van azijn vinden vliegen verschrikkelijk.

Luchten

Is het kwaad geschiet? Dan kan het helpen om alle deuren en ramen tegenover elkaar open te zetten. Vliegen houden niet van tocht en met een beetje geluk verlaten ze je huis wanneer het ze te tochtig wordt.

 

 Houseofrespect illusie

Een illusie is een schijnbare werkelijkheid of

een onjuist idee van de werkelijkheid.

Een illusie is gewoon gezichtsbedrog        

 

illusie 2

 

illusie 1

Een leuk door kijkje of een gezicht?

 

houseofrespect plant vd maand

 

gerbra

Gerbera's zijn niet enkel mooie snijbloemen

maar ook prima kamerplanten.

Gerbera's zijn planten om van te houden.

 

Kleurrijk en opgeruimd

Gerbera’s geven je meteen energie met prachtige, eenvoudige bloemen in geel, oranje, rood, roze, paars en wit. Soms is het bloemhart opvallend donkergekleurd. De robuuste, ronde en zachte blaadjes ademen een en al optimisme. Kortom, de gerbera… om van te houden. Het zijn opgewekte planten voor een opgeruimd gevoel.

Keuze en combinaties

Gerbera’s stralen overal, ze horen bij wie de dag wil plukken. Er zijn vele tientallen soorten en ze lenen zich uitstekend als kleurrijk statement. De blije bloemen passen in elk interieur. De gerbera houdt van veel licht en stelt verder maar weinig eisen... een ideale plant om mee uit te pakken. Solo, in rijtjes of groepsgewijs. Verwijder steeds de uitgebloeide bloemen en… blijf genieten!

Woonplant

Gerbera, familie van de zonnebloem is net zo uitbundig en energiek. Er komen bovendien steeds meer miniversies om nog bontere combinaties te creëren. Gerbera’s lenen zich uitstekend als kleurrijke decoratie in en om het huis.

 houseofrespect voor de kleintjes b

houseofrespect kleurpotlodenhouseofrespect blokken     

 Print de kleurplaat kleur hem mooi in
en maak er dan een mooie trekpop van.  

 

kleurplaat

 

 houseofrespect buurman en buurman  

 

 

 houseofrespect knutselen

                                                                      houseofrespect.knutselen.vlakgom           houseofrespect schaar  

 

 Leuke inktvis van een toiletrolletje

knutsel 1

 

knutsel 2

 

knutsel 3

 

knutsel 4

 

knutsel 5

 

knutsel 6

 

knutsel 7 

 

knutsel 8

 

 houseofrespect lezen is leuk

houseofrespect lezen is leuk 2 

  

 stofzuigen

stofzuigtactiek

'Wil jij dan straks boven stofzuigen? Het is toch slecht weer.'Ik vroeg mij meteen af wat de relatie was tot het zuigen van de bovenverdieping en het slechte weer. Ik vroeg het haar.'Wat bedoel je met slecht weer?'.

'Wat ik met slecht weer bedoel? Ga een uurtje buiten staan.' Ze keek me aan alsof ik van een andere planeet was komen aanvliegen.'Ik bedoel, je zegt net dat het slecht weer is en dat ik dan wel even boven kan zuigen.' Ja, is dat zo moeilijk dan? Wat moet ik nog meer uitleggen?' 'Nou, gewoon. De reden is dus niet omdat er stof ligt, maar omdat het slecht weer is en dat vind ik een vreemde reden, dus vraag ik om uitleg.'

 ****

Ze tikte veelbetekenend met haar vinger tegen haar voorhoofd. Daar waar sommige volkeren een rode stip hebben geplaatst. 'Kijk, als het mooi weer was geweest, had je eindelijk wat in de tuin kunnen doen. Snap je? Het regent nu, dus kun je in plaats van tuinactiviteiten, waarvoor ik overigens al lange tijd geleden een verzoek bij je heb ingediend, boven aan de bak.'Ik slaakte een diepe zucht en blies de afgewerkte adem in het ballonnetje van de vrouwenlogica. Hij begon enthousiast te zweven.

  ****

'Kortom, je twijfelt aan mijn inzet binnen dit huishouden en verwacht nu dat ik vanwege het slechte weer in plaats van het nutteloos in de tuin grasduinen, wel stof kan zuigen. Oké, gaan we doen.'Uiteindelijk deed ik liever een huishoudelijke klus dan harken, schoffelen en andere groene activiteiten die ik vanwege mijn Haagse balkon-genen verafschuw. 'En ook even de douche meenemen', zei ze terwijl ik met stofzuiger en slang de trap op zeulde.

  ****

Na een korte worsteling met de slang, snoer en zuigmond, kreeg ik hem aan de praat en trok ik fluitend baantjes over de slaapkamervloer.

Nu heb ik ooit van een verre buurvrouw, in de volksmond Toos Stofdoek genoemd, op een verjaardagsfeestje gehoord dat als je iemand tevreden wil laten zijn met het resultaat van je zuigactiviteit, je de meubeltjes en overig anders neer moet zetten dan het stond. Goed voor het beeld. Ik was dus redelijk snel klaar. 'Stop de klok', grapte ik toen ik korte tijd later met de volledige apparatuur weer beneden stond. 'Nu al klaar?', vroeg ze. 'Ja, het is niet zo groot allemaal. Paar flinke halen en hatsenflats.'

  ****

'Oké.' Ik zag aan haar houding dat ze het liefst naar boven was gesprint om mijn "geslaagde" recordpoging te checken. Maar omwille van de vrede liet ze dat maar achterwege.'Heb je ook de douche mee genomen?', vroeg ze. Ik knikte.'Je moet alleen nog het spul op de juiste plaats terugzetten.''Terugzetten? Hoe bedoel je?'

'Ik heb ze vanwege het in de weg staan, aan de kant geschoven. Anders kon ik er niet bij om te zuigen.'Ze keek me veelbetekenend aan, ze kende de Stofdoek tactiek blijkbaar ook, en bezorgde mij vervolgens het gevoel dat mijn zuigrecord vanwege geconstateerde malversaties niet zou worden erkend. Iets zei mij dat ik daarvoor in de plaats op korte termijn een taakstraf in de tuin ging uitvoeren, weer of geen weer.

Bart

 

houseofrespect loesje klein 200x235

 

                        loesje 1            loesje 2                                 

                           

                          loesje 3            loesje 4                                      

 

                          loesje 5            loesje 6

 

 

houseofrespect glitter mandala

                                                                                                     houseofrespect potloden21houseofrespect puntenslijper

                                               

Een Mandala inkleuren is een vorm van meditatie en kan

rustgevend zijn, door concentratie kan je je geest leeg maken.

Het helpt je om jouw innerlijke kracht te vinden.

Kleur de Mandala in één richting en van buiten naar binnen.

Hierdoor werk je onbewust naar je eigen middelpunt toe.  

    

mandala 

Meisjes in Afghanistan niet fietsen, wel skateboarden  

In Afghanistan mogen meisjes niet fietsen. Een bizarre regel, die de meiden gelukkig met veel optimisme en creativiteit hebben opgelost. Ze gingen skateboarden! In 2009 richtte Australische skateboarder Oliver Percovich de non-profit organisatie Skateistan op, om jongeren de kans te geven om jong te zijn en zichzelf te ontwikkelen. Toen fotografe Jessica Fulford Dobson dit initiatief ontdekte en erachter kwam dat 45% van de deelnemende kinderen meisjes waren, besloot ze een kijkje te nemen. Haar bezoek aan Kabul leidde tot deze krachtige (en prijswinnende!) fotoserie. Stoere meiden met hun stakeboards, niet van plan om bij de pakken neer te zitten.

 

 skate 1

 

                         skate 2      skate 3    

 

                         skate 4      skate 5

 

                         skate 6       skate 7

 

                         skate 7       skate 8

 

houseofrespect moppentrommel a         

 

AUTO OPENMAKEN

Komt een dom blondje in een kroeg en vraagt aan de kroegbaas om een ijzerdraadje. Wat moet jij met een ijzerdraadje vraagt de kroegbaas. Wel, zegt het blondje, het portier van mijn auto is in het slot gevallen en de sleutels zitten nog in het contactslot.. De kroegbaas geeft haar het ijzerdraadje. Even later komt er een klant de kroeg binnen, dubbel van het lachen. “Wat heb jij een lol”, zegt de kroegbaas. “Ja”, zegt de man, er staat buiten een blondje haar auto open te maken met een ijzerdraadje. “Nou”, zegt de kroegbaas, dat is niks bijzonders, ik heb haar dat ijzerdraadje zelf gegeven. “Oke”, zegt de man, maar er zitten 2 domme blondjes achter in de auto aanwijzingen te geven.

SIGARETJE

Een dom blondje gaat naar Amerika op vakantie. Daar staat ze bij de bushalte een sigaret te roken. Het regent heel hard en haar sigaret regent uit. De vrouw naast haar staat eveneens een sigaret te roken. Zij echter pakt een condoom uit haar tas rolt die over haar sigaret heen en rookt gewoon door. Het domme blondje denkt: “Dat is een goed idee” en loopt naar een drogisterij. Ze zegt tegen de man achter de toonbank “One condom please!” De man antwoord “What size?” waarop het blondje antwoord “I don’t know, but it has to fit a Camel”.

DE E40

Een dom blondje rijdt met 40 km/u over de E40 autosnelweg. Ze wordt tegen gehouden door de politie. “Wel mevrouw,” vraagt de agent, “waarom rijdt u zo traag? U weet toch dat de minimumsnelheid op een autosnelweg 70 km/u bedraagt?” “Huh, ik dacht gewoon”, antwoordt het blondje, “dat ik hier maar 40 mocht rijden, omdat hier overal zo van die ‘E40’ borden staan.” De man die naast het blondje zit, zit hevig te bibberen. “Wel vriend, wat heb jij nu?” vraagt de agent. “W-w-we komen n-n-net van d-d-de E185.”

 

 mop trio

 

houseofrespect nostalgie 

Met Brabantia...made in Holland!

Denk je aan het interieur van de jaren 70, dan denk je vast aan schrootjes,

rotan stoelen en oranje Brabantia bewaarblikken.

 

Gezellig schrootjes

In de jaren 70 moest het thuis gezellig zijn. Men behing werkelijk het hele huis met drukke groene, oranje, bruine en paarse motieven. Voor een nóg knussere sfeer werd de man des huizes aan het werk gezet om de vloer in de woonkamer open te breken en daar een zitkuil in te maken. Was dat klaar? Dan moest de hal natuurlijk nog betimmerd worden met van die gezellige bruine schrootjes.

Bont gekleurde bewaarblikken

De keuken die kon ook wel een opfrisser gebruiken. Gelukkig dacht Brabantia mee door alle bewaarblikken, broodtrommels en fonduestellen te voorzien van een prachtig oranje kleur met een bonte bloemenprint. Tenslotte werden her en der hangplanten opgehangen in gemacrameede hangplanthouders. Hè, gezellig!

 nostalgie 1a

 

Huiskamer bank met ribfluweel

Vrienden en familie werden uitgenodigd om het nieuwe interieur te komen bewonderen. Met een glaasje sherry of vermouth in de hand nestelden die zich op de met ribfluweel beklede bank of voor een wat actievere zit op de rotan stoel. De vrouw des huizes presenteerde op een bruin glazen bord lekkere blokjes kaas met daarop zilveruitjes en augurk.

 nostalgie 2

 

Biezen tegels op de vloer en visnetten

Daarna werd natuurlijk het volgende opknapproject besproken. De kinderkamers waren nu aan de beurt. Daar zou op de vloer een prachtig groen tapijt komen en op de wanden kwam van dat handige kurk waarop ze zo gemakkelijk hun posters en visnetten konden vastprikken. Natuurlijk kregen ze ook zo’n hippe letterbak.

 

nostalgie 3 

Lekker retro

De jaren zeventig komen weer terug in het interieur van nu. Een baantje retrobehang is nu helemaal ‘hot’. Ook de zitkuil wordt tegenwoordig door menig interieurontwerper opnieuw uitgevonden. Wil jij een beetje jaren zeventig in je interieur? Dan mogen de rotan stoel en de op nieuw in zwang zijnde gemacrameede hangplanthouder echt niet ontbreken.

 

plantenhanger 1

 

houseofrespect puzzelhoekje

Klik op de button en los de puzzels  op.

button groen

 

houseofrespect quiz

Klik op de button en speel de Quiz

button groen

 

 houseofrespect recept van de maand

                                                                                                   houseofrespect koken a

                                                                                                                   houseofrespect koken b          

Het recept voor deze American pan cakes komt uit het boek Easy Vegan van Sanne van Rooij.Ze schrijft erover in haar boek: “Je kent ze vast wel, die heerlijke, dikke, American pan cakes. Prachtig om te zien maar ik had geen idee hoe ik ze zo fluffy kon krijgen. Vorig jaar heb ik ze gegeten in New York en meteen naar het geheime ingrediënt gevraagd. Wat blijkt? Het is een mix van baking soda en appelcider azijn. Vanaf nu allemaal aan de American pan cakes dus!

 

Ingrediënten

1 cup meel

1 el kokosbloesemsuiker

1 el bakpoeder

1 cup amandelmelk

2 el plantaardige olie

snuf zout

1 tl appelcider azijn

1 tl baking soda

1 el bakolie

Top

aardbeien

banaan

1 el siroop

 gezondaantafel recept american pancakes

 

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten, behalve de appelcider azijn en baking soda, in een grote kom en roer door elkaar. Schep een theelepel baking soda op het beslag, gevolgd door de appelcider azijn. Het gaat bubbelen, niet schrikken, dit hoort! Roer daarna door de rest van het beslag.

Verwarm de bakolie in de pan en schep twee eetlepels beslag in de pan. Bak twee minuten en draai daarna om, bak nog 1 minuut aan de andere kant. Herhaal tot het beslag op is. Stapel de pannenkoeken op en versier met banaan en aardbei

 

houseofrespect toon

houseofrespect toon 

 

 

 

       tuintips

 houseofrespect tuin a   

 

tuin tip 

Heeft uw huisdier weleens een teek?

Het bos

Je wandelde even met je hond door het bos en het is weer raak hoor, het arme dier heeft een teek bij zijn oor. Dus moeten we weer met lood in de schoenen die parasiet bij ons huisdier weghalen. Aangezien we inmiddels mogen genieten van iets warmere temperaturen, betekent dat helaas ook dat het teken- en luizenseizoen is aangebroken. Hoewel er tegenwoordig handige tekentangen zijn om een teek te verwijderen is voorkomen nog steeds beter dan genezen.

tuin tip 3 

Met dit plantje kunt u voorkomen

dat uw huisdier een teek krijgt.

 

Afrikaantjes

Heeft je hond, kat of konijn weleens een teek gehad? Zaai of plant dan een paar Afrikaantjes in je tuin! Het vrolijk gekleurde moestuinplantje weert namelijk ongedierte. Dit is dan ook de reden dat je het plantje regelmatig spot bij boeren. Het Afrikaantje bevat een stofje dat aaltjes (miniwormen) doodt. Ook houdt het teken, luizen, mieren en ander ongedierte op afstand. Als je het plantje zelf had willen zaaien ben je helaas net te laat, als je de plant wilt zaaien moet je dat doen vanaf maart tot eind mei. Wel kun je nog Afrikaantjes kopen bij een tuincentrum en in de grond planten of in een bloempot zetten. Let wel op dat je het plantje op een zonnige plek zet. Een Afrikaantje heeft zo’n zes uur zon per dag nodig.

                                                        

 totziens21


Afdrukken  

Plaats reactie